Ruim 450 aanmeldingen Nationaal Songfestival


De TROS heeft 450 inzendingen binnengekregen voor het Nationaal Songfestival. De grote koffer, waarin men zijn of haar inzending kon deponeren, is vannacht gesloten. Dat heeft de omroep laten weten. Vooral de afgelopen twee weken liep het storm met aanmeldingen, zegt TROS-directeur Peter Kuipers. Hij heeft bijzonder veel vertrouwen in de inhoud van de koffer. “We wisten dat er veel mensen bezig waren met het schrijven van een lied, maar dit overtreft al onze verwachtingen.”

Volgens Kuipers bevinden zich onder de inzendingen zowel amateurs als professionals. “In professionele studio’s, maar ook op zolderkamertjes, is de afgelopen maanden hard gewerkt aan dat ene, unieke nummer dat Nederland naar de finale moet brengen. Al deze inspanningen laten eens te meer zien dat het Songfestival leeft onder de Nederlanders.”

De komende maanden buigt een speciale selectiecommissie zich over de inzendingen om te bepalen wie er doorgaan naar het Nationaal Songfestival 2012. Eind november maakt de TROS haar beslissing bekend.

Op 26 februari 2012 wordt het Nationaal Songfestival uitgezonden op tv. Die avond wordt bepaald wie Nederland in mei gaat vertegenwoordigen in Bakoe, Azerbeidzjan bij het Eurovisie Songfestival.