iTunes nu ook in Nederland met HD films
Sinds vandaag is er goed nieuws voor filmfans. In de Nederlandse iTunes Store zijn nu films van de grote filmstudio’s te huur of te koop.

Films als ‘Social Network’, ‘Black Swan’ en ‘Tangled’ kun je nu thuis of onderweg op je iPhone, iPad of iPod touch bekijken. Huurfilms van iTunes zijn er ook in HD TV kwaliteit. Ideaal voor weergave op een breedbeeld-tv. Met deze aankondiging zijn deze films hier nu ook meteen beschikbaar voor de huidige bezitters van een Apple TV 2.

Deze annoncering zou ook wel eens de voorloper kunnen zijn van de Nederlandse introductie van de Apple TV 2 die al wel verkrijgbaar is in ons land maar op dit moment nog niet door Apple Nederland wordt geleverd en ondersteund. We publiceerden enige tijd geleden al een artikel over dat fraaie apparaatje en dat is te lezen in ons Apple TV 2 review. Beschikbaarheid van films en Video on Demand is een belangrijke voorwaarde voor succes van de Apple TV.

De prijzen voor huur van HD films liggen zo ongeveer tussen de 2 en 5 Euro. Voor koop van een HD film betaald u tussen de 4 en 17 Euro. Uiteraard zijn die prijzen afhankelijk van de leeftijd van de film en de populariteit.

In de VS worden al uitgebreide Video on Demand diensten aangeboden voor de Apple TV, onder andere door het succesvolle bedrijf Netflix.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.