'Tonight tonight' meest gedraaid op de radio


'Tonight tonight' van Hot Chelle Rae was in september het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations. De plaat was in deze maand 486 keer te horen op de landelijke publieke en commerciŽle zenders. Dat blijkt uit de gegevens van SoundAware, het bedrijf dat onder meer voor de muziekindustrie registreert welke muziek wordt gedraaid op de Nederlandse radio en tv stations.

Het is in Nederland de eerste hit van de Amerikaanse jongensband. 'Tonight tonight' is afkomstig van het tweede tevens gelijknamige album.

Ook is de samenwerking tussen Maroon 5 en Christina Aguilera niet onverdienstelijk gebleken. 'Moves like Jagger' staat op de tweede postitie met maar net acht plays minder dan 'Tonight tonight' van Hot Chelle Rae. Leadzanger Adam Levine staat zelfs twee keer in de Top 100. Samen met de Gymclass Heroes bezet hij de vijfde positie met de plaat 'Stereo hearts'.

In de Top 100 zijn verder twaalf dance platen terug te vinden, waarvan 'Titanium' van David Guetta de grootste airplay hit is. Tevens staan in de Top 100 dertig artiesten van Nederlandse herkomst: twaalf Nederlandstalige platen en achttien Engelstalige platen. Racoon's 'No mercy' is hiervan de grootste hit op de achtste positie, maar als artiest scoort Caro Emerald het best. Drie platen zijn terug te vinden in de Top 100. Op de 52e positie staat 'Riviera life' gevolgd door 'Stuck' op de 62e positie. 'A night like this' staat genoteerd op de 79e positie.

De Top 100 wordt verder gedomineerd door buitenlandse artiesten. Universal Music is marktleider met maar liefst 21 noteringen in de Top 100, Sony Music volgt daarna met 17 noteringen. [RadioWereld.nL]