Music Choice stopt op Astra wegens groot FTA radio aanbod

Na het Britse Sk* Digital stopt nu ook Sk* Deutschland met haar Music Choice Extra aanbod via de Astra-satelliet. Digitale thema-radiozenders vinden bij de satellietabonnees namelijk veel te weinig aftrek.

De reden dat Sk* Deutschland er helemaal mee stopt is dan ook dat er nauwelijks meer interesse in is, met andere woorden niemand wil er speciaal zich op abonneren. Sk* Deutschland schrijft de oorzaken hiervan toe aan het enorme free to air radio-aanbod dat er al digitaal via de Astra-1 satelliet wordt verspreid. De (Duitse) radioluisteraar kan hiermee al vele tientallen zenders ontvangen.

Daarom gaat de aanbieder zich liever meer op HDTV concentreren dan op digitale radio-activiteiten wat toch meer als niet-winstgevende bijzaak wordt gezien. Aan digitale radio kleven ook wel wat nadelen zoals het feit dat men dit via het tv-scherm moet selecteren. Er is in Europa ook nog nauwelijks een los satellietradio systeem van de grond gekomen naar voorbeeld van Sirius XM radio in de VS en het is maar de vraag of er een markt is voor zulke betaalradio.