Week lang WK turnen live op radio en tv

NOS Studio Sport zal tussen dinsdag 11 en zondag 16 oktober dagelijks twee extra tv-uitzendingen uitzenden in het kader van het WK turnen in Tokio. In de eerste (ochtend)uitzending zijn de finaleonderdelen rechtstreeks te volgen. ís Avonds worden de hoogtepunten van de dag op een rijtje gezet.

De luisteraars van Radio 1 worden via flitsen in de lopende programmering op de hoogte gehouden van de verrichtingen in het Verre Oosten. Ook in de reguliere uitzendingen van NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn op Radio 1 staan veel bijdragen in het kader van het WK te verwachten.

Het commentaar bij de beelden op televisie en internet wordt verzorgd door Hans van Zetten. Van Zetten, zelf ex-bondscoach van de turnploeg in de jaren tachtig, zit dit jaar 25 jaar als commentator in het vak. Vlado Veljanoski, vaste tv-turnverslaggever van de NOS, is in Japan voor interviews en reportages.

Op Radio1 is Edwin Cornelissen de commentator van dienst. Naast live flitsen in de lopende programmering doet hij in de reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn verslag van het turnevenement. [RadioWereld.NL]