Ook Rock Radio Glasgow wordt Real XS

In navolging van Rock Radio in Manchester wijzigt ook Rock Radio in Glasgow zijn naam in Real XS. Eigenaar GMG Radio heeft toch besloten om het Schotse station niet te verkopen. De naamswijziging wordt eind oktober doorgevoerd.

In augustus maakte GMG bekend dat het van plan was om het lokale radiostation Rock Radio in het Schotse Paisley, nabij Glasgow, te verkopen. Er werd onderhandeld met Billy Anderson, voormalig medewerker van GMG. Vooruitlopend op de verkoop werden 106.1 Rock Radio Manchester en 96.3 Rock Radio Glasgow uit elkaar getrokken. Er kwam een einde aan de gezamenlijke programmering tijdens de daluren. Daarnaast werd begin september de naam van Rock Radio Manchester gewijzigd in Real XS.

Het station werd hiermee een substation van Real Radio, dat eveneens in Manchester via FM te beluisteren is. Real Radio brengt een mix van pop-muziek van de afgelopen 30 jaar en regionaal nieuws. Real XS brengt nog steeds (classic) rock. Inmiddels is het station ook via DAB te beluisteren in het noordwesten van Engeland.

Vorige week maakte GMG bekend dat de verkoop van Rock Radio Glasgow niet doorgaat. Daarom wordt dezelfde strategie als in Manchester gevolgd. Op 24 oktober wordt Rock Radio in Glasgow dan ook omgedoopt tot Real XS.

Hoe de programmering er precies uit komt te zien is nog onduidelijk, maar het is zo goed als zeker dat deze net als in Manchester flink uitgedund gaat worden. Real XS Manchester heeft alleen nog een live ochtend- en middagshow. De rest van de uren zijn non-stop of worden gevuld met voicetracks (van tevoren opgenomen programma’s). Op de website meldt Rock Radio al dat ochtenddeejay Billy Rankin en dagdeejay Ciaran 'Father Ted' O'Toole het station gaan verlaten. Middagdeejay Tom Russell zal wel op Real XS te horen zijn, alleen is nog niet bekend wanneer. [RS/RadioWereld.NL]