Herdenkingsconcert Michael Jackson live op tv

Het herdenkingsconcert voor Michael Jackson dat zondag plaatsvindt, wordt ook in Nederland uitgezonden. BNN zendt de show, met optredens van onder meer Christina Aguilera, Jamie Foxx en de Black Eyed Peas, live uit op Nederland 3.

Jackson wordt zondag in Wales geŽerd met het concert Michael Forever. Verschillende internationale artiesten klimmen op de planken om een nummer van de King of Pop ten gehore te brengen. Ook familieleden van Jackson brengen een eerbetoon aan de zanger. De Jackson Brothers en 3T, dat bestaat uit neefjes van Michael, treden op.

Niet alle familieleden van de overleden King of Pop zijn even blij met het concert. Jacksons lijfarts Conrad Murray staat in de Verenigde Staten voor de rechter op verdenking van dood door schuld. Murray zou Jackson in juni 2009 een overdosis propofol hebben gegeven. Michaels broers Jermaine en Randy en zus Janet Jackson vinden het ongepast hun broer op dit moment te eren en komen niet naar het concert.

Michael Forever is een initiatief van Michaels moeder Katherine. De kinderen van de King of Pop en zijn zus La Toya brengen hoogstwaarschijnlijk wel een bezoek aan de herdenking. Het concert wordt wereldwijd live uitgezonden, verwacht wordt dat honderden miljoenen mensen de show volgen. [Novum/RadioWereld.NL]