Frans verbod op R4 voor illegale Nintendo games

Frankrijk voegt zich toe aan het rijtje Europese landen waar de populaire kopieerapparaten voor de Nintendo gameconsoles verboden zijn. Een illegaal spel op een SD-kaartje kan met behulp van een zogenaamde R4-cartridge eenvoudig op de gameconsole worden gespeeld.

Met verschillende kopieerapparaten, in Frankrijk ook wel 'linkers' genoemd en in andere landen vooral bekend als R4 of Magicom kunnen makkelijk Nintendo games illegaal worden gespeeld. Het downloaden van illegale games van internet om ze vervolgens op een R4-kaartje te zetten en te gebruiken met je Nintendo DS was erg eenvoudig en zorgde ervoor dat veel mensen een complete collectie illegale games gebruikten voor hun Nintendo DS.Rechter verbiedt linker

Zowel de import als verkoop van videogamekopieerapparaten zijn nu verboden, zo besliste het Hof van Beroep in Frankrijk (het een na hoogste Hof van Frankrijk). Nintendo ontvangt een schadevergoeding van 4,8 miljoen euro. De bedrijven die de R4's verkochten krijgen een boete opgelegd en in sommige gevallen zelfs een voorwaardelijke gevangenisstraf. De R4's zijn al langer verboden in Nederland, BelgiŽ en het Verenigd Koninkrijk.