Grote talentenjacht voor kunstenaars bij AVRO


De AVRO komt met een groots opgezette talentenjacht voor kunstenaars. De tv-show heet De Nieuwe Rebrandt en is komend voorjaar te zien op Nederland 2. Dat vertelt Karin de Groot van producent IDTV dinsdag in De Telegraaf. Aan De Nieuwe Rembrandt mogen alleen beeldende kunstenaars meedoen. “In de breedste zin van het woord: schilders, beeldhouwers, maar ook bijvoorbeeld fotografen. Zij stellen, in de eerste ronde, hun werk voor aan een jury“, aldus De Groot in het dagblad.

In dat jurypanel moeten autoriteiten op het gebied van kunst gaan zitten. “Zij leggen heel duidelijk uit waarom volgens hen iets wel of niet goed is, waardoor ook leken snappen of het wel of geen kunst is. Uiteindelijk blijft er één winnaar over en als hoofdprijs mag deze in een museum een expositie houden.”

De Nieuwe Rembrandt is een coproductie van AVRO en IDTV. “Op verzoek van Nederland 2. De opdracht was om kunst op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ik denk dat het ontwikkelen van programmaformules samen met omroepen de toekomst heeft, zo kan je echt maatwerk leveren.”

Het is nog niet bekend wie de tv-show gaat presenteren.