Patty Brard stuurde manager op BNN af


Patty Brard stuurde haar manager af op BNN toen ze er lucht van kreeg dat haar dochter Priscilla Nasi woensdagavond in het programma Je Zal Het Maar Zijn van Sophie Hilbrand zit. Dat onthult Brard in Privé. Nasi zal een boekje opendoen over haar moeder en dat zag Brard niet zitten. “Ik heb mijn manager verzocht contact op te nemen met de directie van BNN om te vragen waarom ze mij niet hebben gebeld voor wederhoor. ‘Dat is niet nodig, het gaat om een portret over je dochter’, zeiden ze.“

Brard is verrast door het optreden van haar dochter. “Na Patty’s Posse besloot ze een grote no go op haar bekendheid te zetten. Nooit meer in de publiciteit. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik van de week een promo bij BNN zag langskomen van een bezorgde Sophie Hilbrand die onze Priscilla aan de tand voelt.”

De kijker heeft al wat fragmenten kunnen zien. “Huilend vertelt Priscilla in de promo dat wij al een tijd geen contact hebben en dat de Posse een vreselijke periode in haar leven is geweest. ‘Maar ja, mama moest wel, want haar contract moest destijds verlengd worden.’”

De presentatrice was behoorlijk bang voor wat haar te wachten staat. “Nadat ik van de week het spraakmakende interview met Amanda Morales had gezien – u weet wel, die geadopteerde dochter van Hans en Connie Breukhoven, die liever in armoede in Colombia was blijven wonen dan door een ‘heks’ van een moeder in luxe opgevoed te worden in Wassenaar – gingen bij mij toch wel een paar alarmbellen af.”

Nadat ze bot ving bij BNN, liet Brard haar manager bellen met haar dochter. “Haar toon veranderde van: ‘Wie ben jij eigenlijk en waar bemoei je je mee?’, in: ‘Niemand weet hoeveel ik van mijn moeder houd, ik wil het alleen even allemaal zelf doen nu. En dat interview, dat is voor mij een stukje verwerken. Ik houd van mama, ik zeg geen domme dingen, ik ben een Brard, houd daar rekening mee! I learned from the best!’”

Uiteindelijk zit Brard dinsdag vol vertrouwen voor de buis, om 20.25 uur op Nederland 3. “Hoe heb ik überhaupt aan het Amanda Morales verhaal kunnen denken in verhouding tot mijn dochter? Ik schaam me diep. Priscilla is een intelligente, lieve meid, die mij nooit bewust zou kwetsen. Ik houd zielsveel van haar en mis haar elke dag dat ik haar niet zie. Ik twijfel geen moment aan haar oprechtheid.“