National Geographic Channel stijgt in kijkers


Na de start van het nieuwe tv-seizoen heeft National Geographic Channel een hoog groeipercentage behaald. In het avondtijdvak werd afgelopen maand in de commerciële doelgroep 20 tot 49 een marktaandeel van ruim één procent behaald. Dit betekent ten opzichte van de septembermaand van vorig jaar een stijging van 43%.

De gehele maand heeft National Geographic Channel in deze belangrijke doelgroep een hogere kijkdichtheid behaald dan Discovery Channel.

Dit is onder meer te danken aan de 9/11 Week, die op 4 september van start ging. In 9/11 Week werden de terroristische aanslagen die tien jaar geleden plaatsvonden op 11 september 2001 herdacht met een reeks documentaires, waaronder zes premières. Het exclusieve interview met de voormalige Amerikaanse president, George W. Bush: The 9/11 Interview, is met een bereik van 1,5 miljoen kijkers het best bekeken programma in september 2011.

Algemeen Directeur Raymond van der Vliet: “De groei die begin 2010 is ingezet blijft zich voortzetten over de gehele linie. Met de aankomende nieuwe programmering zal de zender de kijker blijven boeien.” [RadioWereld.NL]