Lone van Roosendaal wil terug op televisieLone van Roosendaal, bekend van de serie Voetbalvrouwen, vindt het jammer dat ze niet meer gevraagd wordt voor rollen in tv-series. Dat vertelt de actrice in weekblad Weekend. Van Roosendaal is alleen nog in het theater te bewonderen. “Voor tv word ik nooit meer gevraagd. Waarom niet? Geen idee, dat moet je aan de castingbureaus vragen. Ik word ook nooit gevraagd voor castings. De casting directors weten heus wel wie ik ben, dat is het probleem niet, maar ik weet niet wat het dan is.“

De actrice voelt zich er ook niet gemakkelijk bij om zichzelf aan te bieden. “Ik heb nooit een casting director gebeld om het te vragen, maar ik merk het wel. Natuurlijk zou het leuk zijn om weer in een tv-serie te spelen, maar ik ga er niet heel spastisch over doen. Dit wereldje moet je sowieso met een korreltje zout nemen, want zodra je in je eigen mythe gaat geloven val je heel hard.”

Volgens Van Roosendaal spelen er meer dingen mee dan talent. “Het gaat net zo goed om bekendheid en status. Waarom denk je dat iemand als Jack van Gelder in een musical staat? Omdat hij zo goed is? Maar hij zit daarvoor wel in elk tv-programma, waaronder De Wereld Draait Door. Als ik Wende Sneijders was en ik zou in Mamma Mia! gaan spelen, dan zat ik ook bij De Wereld Draait Door. Maar ik ben daar nooit uitgenodigd.”

Toch profiteert de actrice, die nu in de musical Zorro staat, zelf ook van haar bekendheid. “Voetbalvrouwen heeft het voor mij gedaan, althans, in het theater, omdat het grote publiek me daardoor beter kent. Al wil ik daarmee niet zeggen dat ik een grote publiekstrekker ben.”

De laatste Voetbalvrouwen was eind januari 2010 te zien op RTL 4.