Luisteraars winnen baby via de radio in Canada


Een radiozender in de Canadese hoofdstad Ottawa heeft een wel heel opmerkelijke prijsvraag uitgeschreven. De commerciŽle zender Hot 89.9 beloofde drie ivf-behandelingen ter waarde van ruim 26.000 euro voor wie in maximum honderd woorden kon uitleggen waarom juist zij de dure behandeling verdienen.

De prijsvraag lokte al zo'n 400 deelnemers: van kinderloze koppels die al jaren proberen zwanger te geraken, tot vrijgezelle vrouwen. Ook een aantal kankerpatiŽnten en een holebikoppel waagden hun kans. In totaal vijf koppels maakten na de afvalrace kans op de ivf-behandelingen bij Hot 89.9.

Winnaars
Dinsdag werd de prijs overhandigd aan het winnende koppel. Dit was niet 1 koppel. De opmerkelijke prijs werd namelijk live op de radio uitgereikt aan alle koppels.

Maar de actie van Hot 89.9 kreeg ook weerstand van artsen en vruchtbaarheidsgroeperingen. Op de reclameposters van de actie stond namelijk een baby afgebeeld met als onderschrift: 'Ben jij mijn mama?'. Tegenstanders noemen de actie smakeloos.

Jeff Mauler, dj van Hot 89.9, verdedigt de wedstrijdvraag met het argument dat op een ludieke manier aandacht wordt geschonken aan een belangrijk probleem. In in rond Ottawa kampt een op de zes koppels immers met vruchtbaarheidsproblemen.

Het is niet de eerste keer dat in Canada dergelijke vreemde wedstrijdvragen worden uitgeschreven. Zo vielen afgelopen zomer bij AMP Radio uit Calgary borstimplantaten te winnen. Luisteraars van Bear FM uit Edmonton maakten eerder nog kans op een echt Russisch postorderbruidje. [Demorgen/Volkskrant/RadioWeredl.NL]