2,3 miljoen zien Nederland onderuit gaan tegen Zweden


De kijkcijfers van dinsdag 11 oktober 2011 (SKO)

Zweden – Nederland (Vero, 20:06) – De laatste EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal was dinsdagavond goed voor een miljoenenpubliek. Het duel tegen Zweden trok 2.294.000 kijkers (madl: 39.8%) naar Veronica. De live-uitzending van de wedstrijd, die werd gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen, was daarmee veruit het best bekeken programma van de avond. De nummer twee was het Achtuurjournaal op Nederland 1, waar 1,6 miljoen mensen naar keken.

Oranje leed tegen Zweden een zeldzaam verlies. Het werd 3-2. “Ik wil Zweden feliciteren, maar ik ben doodziek van deze nederlaag. We speelden in mijn ogen echt goed. Het leek wel of wij voor eigen publiek speelden. Ik geloof dat we meer dan 70 procent balbezit hebben. We sloegen ook op het juiste moment toe, maar geven dan twee treffers weg“, zei coach Bert van Marwijk.

Oh Oh Cherso (RTL5, 20:30) – De castleden van Oh Oh Cherso hebben buren gekregen. Net als de Cherso’s zijn het rasechte Hagenezen, alleen dan een generatie ouder. Zo is er de 46-jarige kozijnenboer Dennis, de 46-jarige rondborstige Tjitske en het marktkooplui-echtpaar Michael en Mirella. De mannen kunnen het meteen goed vinden met de nieuwe buren, maar de meiden moeten duidelijk nog wennen. De ontmoeting met de nieuwe buren was dinsdag goed voor 508.000 kijkers (madl: 7.1%) op RTL 5.

Cash op zolder (AVRO, Ned2, 20:59) – Het programma Cash op Zolder van Art Rooijakkers zorgt voor een behoorlijke kijkcijferpiek in de dinsdagavondprogrammering van Nederland 2. De tv-reeks, waarin het veilen van spullen van gewone mensen centraal staat, wordt aanzienlijk beter bekeken dan omringende programma’s. De aflevering van dinsdag was goed voor 459.000 kijkers (madl: 6.5%), terwijl ervoor en erna respectievelijk 146.000 en 247.000 mensen keken naar Paradijstuinen en Altijd Wat.