Eurosport luidt wintersportseizoen in


Sportzender Eurosport luidt het wintersportseizoen officieel in op 22 oktober aanstaande. Eurosport en Eurosport HD brengen dan live de World Cup AlpineskieŽn vanuit het Oostenrijkse SŲlden. Eurosport 2 zal echter al op 13 oktober een eerste voorproefje van het wintersportseizoen brengen en wel vanuit Limburgse Landgraaf.

Het komende wintersportseizoen doen Eurosport, Eurosport HD en Eurosport 2 weer uitgebreid verslag van Ďs werelds grootste wintersportevenementen tem beginnen met het alpineskiŽn. Tot en met maart zenden Eurosport en Eurosport HD in ieder geval alle World Cup wedstrijden van het alpineskiŽn, de Noordse combinatie, de biatlon, het rodelen, het langlaufen en het skispringen uit. Daarnaast doet Eurosport live verslag van de EK en WK biatlon, de EK en WKís curling, de EK en WK kunstrijden, de WK rodelen en de WK skispringen.

Ook Eurosport 2 doet mee want de zender, waarvan deze week bekend werd dat vanaf begin november een Nederlandse editie start via de kabelnetten van in ieder geval Ziggo, start de wintersportprogrammering al op donderdag 13 oktober, wanneer in het Limburgse Landgraaf de eerste World Cup-wedstrijd snowboarden wordt gehouden. Ook zijn in ieder geval alle andere Europese World Cup wedstrijden snowboarden live op Eurosport te zien. Verder zendt Eurosport 2 ook dit jaar weer de Europese World Cup-wedstrijden freestyle skiŽn rechtstreeks uit.