BAM herstelt schade toren in Hoogersmilde


BAM Gebouwservices, onderdeel van Koninklijke BAM Groep nv (BAMNB.AE), heeft de opdracht ontvangen voor het herstel van de schade in de telecommunicatietoren in het Drentse Hoogersmilde. Met de herstelopdracht is een bedrag gemoeid van ongeveer 0,5 miljoen EUR.

Door de brand die op 15 juli woedde, stortte een deel van de oorspronkelijk 294 meter hoge toren in. Doordat er gelijktijdig ook brand was in een zendmast in Lopik was de ontvangst van de publieke radiozenders daarna wekenlang op veel plaatsen niet in orde.

Herstel
Het werk omvat het herstellen van de betonnen bordessen van de 15de tot en met de 23ste verdieping. De 23ste verdieping is gesitueerd op 85 meter hoogte. BAM zal ook de gevelkozijnen tussen de bordessen en de balustradehekken vervangen. Hiervoor zal de 15de tot en met de 20ste verdieping in de steigers worden gezet en worden voorzien van steigerdoek.

BAM start de werkzaamheden in november en verwacht het herstel medio januari 2012 te kunnen afronden. Daarna zal de ontvangst van veel radiostations weer snel op het normale niveau zijn. [RadioWereld.NL]