World Solar Challenge 2011 bij RTL ZRTLZ / RTL7 brengt vanaf vrijdag (14 oktober) dagelijks verslag uit van de World Solar Challenge 2011. Helga van Leur is in AustraliŽ om met het Solar Team Twente mee te doen aan deze race van ruim 3000 kilometer op zonne-energie. RTL Z volgt de race op de voet en laat zien hoe jonge innovatieve mensen bij kunnen dragen aan een duurzame toekomst.

Solar Team Twente ging op zoek naar een weerdeskundige die affiniteit heeft met duurzaamheid. Tijdens de race is een goede weersverwachting van groot belang voor het nemen van de juiste strategische beslissingen voor de race.

RTL weerdeskundige Helga van Leur: "Ik was meteen geraakt door de passie van de mensen achter het Solar Team Twente om duurzaamheid serieus aan te pakken en naar een hoger plan te tillen. Ik heb destijds onmiddellijk toegezegd en ga mijn uiterste best doen om het team steeds van de juiste meteorologische informatie te voorzien."

Solar Team Twente doet dit jaar voor de vierde keer mee aan de World Solar Challenge. Met nanotechnologie, high performace computing, silicium zonnecellen en koolstofvezelmatten gaan ze de strijd om de titel aan. Er doen in totaal 42 teams mee uit 21 landen. Lukt het ze om dit jaar dwars door AustraliŽ van Darwin via Alice Springs naar Adelaide de snelste tijd neer te zetten?

De World Solar Challenge 2011 bij RTL Z is dagelijks van vrijdag 14 oktober tot en met maandag 24 oktober van 17.45 tot 18.00 uur. Zaterdag 15 oktober om 15.45 uur is er een special over de kwalificatierace op de Hidden Valley Raceway in Darwin. [RadioWereld.NL]