Google Buzz gestaakt omwille van Google+

Binnen de komende weken zal Buzz verdwijnen zo heeft Google laten weten. Als reden wordt gegeven dat de zoekgigant zich wil richten op Google+.

Buzz zag in februari van vorig jaar het levenslicht. Het heeft te kampen gehad met rechtszaken omdat de dienst de privacy van gebruikers zou schenden.Ook andere diensten gestopt

Niet alleen Google Buzz moet eraan geloven , ook Code Search (een tooltje om open source-code te vinden op internet) en de microbloggingdienst Jaiku.

Volgend jaar staan de sociale functionaliteiten van iGoogle op het programma om te verwijderen en de University Research Program voor Google Search. Google had al aangekondigd dat Google Labs de deuren zou sluiten.Focus nodig voor succes

Vice-president van Google Bradley Horowitz laat weten dat er focus een aandacht nodig is om ergens in te slagen. Hij stelt dat de energie die in Buzz is gestoken niet voor niets is geweest en dat het heeft geholpen bij het ontwikkelen van Google+. Niet iedereen bij Google denkt daar zo over zoals bleek uit een recente post op Google + van een boze werknemer.

Buzz-gebruikers kunnen niet meer berichten plaatsen maar wel bekijken via hun Google Profile en de content downloaden via de Google Takeout export-tool.

[Via: TG Daily]