Uitstel frequentiewijziging Nederland 3 HD


Niet vandaag maar pas donderdag is het HD-kanaal Nederland 3 HD op de nieuwe uitzendfrequentie op de ASTRA3-satelliet via de televisieaanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen te ontvangen.

Vorige week maakte eigenaar M7 Group S.A bekend dat Nederland 3 HD vanaf vandaag dinsdag 18 oktober op de nieuwe uitzendfrequentie te ontvangen zou zijn. Het uitstel heeft overigens geen enkel gevolg voor de abonnees van CanalDigitaal en TV Vlaanderen. Nederland 3 HD blijft namelijk tot 7 november op de oude frequentie op de ASTRA3-satelliet uitzenden. Door het uitstel van de frequentiewijziging komen ook de nieuwe fastscanzenderlijsten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen pas later deze week via de satelliet beschikbaar.

Omdat het Nederland 3 HD op dezelfde satelliet en met dezelfde codering blijf uitzenden hoeft de CanalDigitaal-abonnee geen nieuwe hardware aan te schaffen of technische aanpassingen aan de schotelantenne uit te voeren. De nieuwe uitzendfrequentie van Nederland 3 HD wordt vanaf 18 oktober 12.187 GHz H 27500 5/6 DVB-S2 QPSK.

Er komen dus later deze week nieuwe fastscanzenderlijsten voor CanalDigitaal en TV Vlaanderen via de satelliet beschikbaar. Wie van de HD-satellietontvangers Philips DSR 7121, Philips DSR 7141, Philips DSR 8121 of M7 SAT801 gebruik maakt hoeft zelf niets te wijzigen. Bij deze HD-satellietontvangers wordt de nieuwe fastscanzenderlijst automatisch ingeladen. Bij andere door CanalDigitaal en TV Vlaanderen gecertificeerde satellietontvangers of bij niet gecertificeerde satellietontvangers die de fastscan functie wel ondersteunen dient de nieuwe zenderlijst door de gebruiker handmatig worden ingeladen. In alle andere gevallen dient de gebruiker de nieuwe frequentie handmatig in de satellietontvanger in te voeren.