'Skyradio nummer 1 in de auto' [Update]


41% van de mensen die via de autoradio naar de radio luistert, kiest voor Skyradio. Dit blijkt uit het Radioplatform onderzoek dat door Intomart GfK in opdracht van RAB dit jaar is uitgevoerd, zo meldt de non-stop zender. Skyradio is daarmee in de auto de meest gekozen zender volgens dit onderzoek.

Uit het Radioplatform onderzoek blijkt ook dat Skyradio nummer 1 is gebleven bij beluistering via de radio / stereo-installatie (38%). Daarmee is Skyradio de nummer 1 op de twee belangrijkste platforms om naar de radio te luisteren.

Van de totale groep (13+) die in de auto luistert, staat bij 41% Skyradio wel eens aan. Luisteren via de autoradio is vooral erg populair in de doelgroep 20 tot 49 jaar.

Radioplatform onderzoek 2011
Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms wordt 2-jaarlijks in opdracht van RAB door Intomart GfK uitgevoerd. CEO Ab Trik van Skyradio: "Het is juist in de auto prettig om in het steeds drukker wordende verkeer ongestoord en veilig te kunnen genieten van je favoriete muziek."

[Update]
Ondanks dat uit het onderzoek blijkt dat Skyradio de meest gekozen zender in de auto is, is het radiostation nog geen marktleider onderweg. Volgens de officiele luistercijfers is dit nog altijd Radio 538 met 16,2%. Skyradio volgt hier pas op de vijfde plek met 9,0% marktaandeel. Thuis blijken de regionale omroepen met 17,7% marktaandeel marktleider te zijn. [RadioWereld.NL]