KPN NK Afstanden: startschot NOS-schaatsseizoen

In het weekend van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november gaat het schaatsseizoen officieel van start met het KPN NK Afstanden in Heerenveen. Voor de NOS betekent dat het startschot van een reeks van vijftien (internationale) schaatswedstrijden die dit seizoen uitgebreid zijn te volgen.

In Thialf staan voor de Nederlandse schaatstop de nationale titels op het spel, maar er wordt ook gestreden om de startbewijzen voor de eerste reeks wereldbekerwedstrijden.

Op alle NK-dagen zijn beelden vanuit Heerenveen te zien op Nederland 1. De luisteraars van Radio 1 worden via flitsen in de lopende programmering en in de reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn op de hoogte gehouden van het toernooi.

Presentatoren Dione de Graaff en Mart Smeets wisselen elkaar af voor de presentatie van de NOS-schaatsuitzendingen. Drie ex-wereldkampioenen, Anni Friesinger-Postma, Erben Wennemars en Rintje Ritsma zorgen bij de KPN NK afstanden, het EK allround en de drie WK’s (sprint, allround en afstanden) afwisselend voor de analyse. Het commentaar bij de beelden op televisie en internet wordt verzorgd door de vaste ‘schaatsstemmen’ Herbert Dijkstra, Frank Snoeks en Martin Hersman. Op Radio1 is Sebastiaan Timmerman de vaste commentator. [RadioWereld.NL]