Miljoenenpubliek voor winnend Ajax


De kijkcijfers van dinsdag 18 oktober 2011 (SKO)

Dinamo Zagreb – Ajax (NOS, Ned3, 20:29) – Het Champions League-treffen tussen Ajax en Dinamo Zagreb in Kroatië was dinsdag goed voor een miljoenen- publiek. Er keken 2.127.000 kijkers (madl: 31.4%) naar de voetbalwedstrijd op Nederland 3. Dinamo Zagreb – Ajax was met deze cijfers veruit het meest bekeken programma van de avond. Het populairste alternatief was het Nederland 1-programma Liefs Uit met Yvon Jaspers. Daar keken bijna 1,2 miljoen mensen naar.

Met de overwinning op Dinamo, het werd 0-2, maakte Ajax een einde aan haar negatieve recordreeks. “Het belangrijkste was een overwinning. Slechts op een paar momenten verloren we eventjes de grip. Zij begonnen goed, maar wij herpakten ons snel en waren de betere ploeg“, zegt coach Frank de Boer.

Over leven met kanker (NTR, Ned1, 19:28) – Het dagelijkse blok op Nederland 1 met medische programma’s wordt sinds dinsdag versterk door het nieuwe programma Over Leven Met Kanker van Mirella van Markus. In de tv-reeks staan mensen centraal die vertellen over hun leven met kanker. Waaronder Maartje de Boer (39), die een zoontje van negen heeft. “Hij vroeg mij: ‘Mama, ga je dood?’ Dat is ontzettend confronterend, dan moet je tig keer slikken. We willen eerlijk tegen hem zijn maar hem ook weer niet te veel belasten“, vertelt ze in Mikro Gids. Over Leven Met Kanker ging dinsdag met 708.000 kijkers (madl: 12.6%) van start.

Herman’s Restaurant School (RTL4, 21:34) – Herman den Blijker heeft er weer een programma opzitten: Herman’s Restaurant School. Het RTL 4-gezicht met de meeste verschillende programma’s trok een publiek van 724.000 kijkers (madl: 10.9%) met de finale-aflevering, een score onder het zendergemiddelde van RTL 4. Uitstel van Executie van Martijn Krabbé trok direct ervoor nog aanzienlijk meer kijkers, namelijk 921.000.