Nederland 2 geeft drama meer ruimte op zaterdagavond

Nederland 2 komt met een vast slot voor Nederlands en buitenlands drama op de zaterdagavond. Het genre krijgt met ingang van 5 november een vaste plek om 20.15 uur. Dat heeft de Publieke Omroep laten weten in een persbericht. De eerste titel in dit drama-tijdslot is het tweede seizoen van Downton Abbey van de NCRV. In het nieuwe jaar krijgt de nieuwe Nederlandse dramaserie Lijn 32 (NCRV/KRO) met onder meer Waldemar Torenstra het uitzendmoment toegewezen.

Downton Abbey was afgelopen zomer voor het eerst in Nederland te zien en maakte volgens de Publieke Omroep veel indruk. “In de maanden juni en juli was Downton Abbey het hoogst gewaardeerde programma op de Nederlandse tv met een rapportcijfer van 8,4.”

De Publieke Omroep rekent ook op succes voor Lijn 32. De serie gaat over acht ogenschijnlijk willekeurige passagiers die op een cruciaal moment in hun leven in dezelfde bus stappen, met noodlottige gevolgen.

Het nieuwe tijdslot voor drama heeft gevolgen voor andere programma’s van Nederland 2. De compilatie van Man bijt Hond (NCRV) komt te vervallen en Debat op 2 (NCRV/KRO) schuift door naar 21.10 uur. De uitzending van Andere Tijden verhuist naar de zondagavond 21.00 uur.