AVRO strijdt tegen homopesten in Flikker Zelf Op

De AVRO bereidt een tv-programma voor over pestgedrag tegen homoseksuelen. In Flikker Zelf Op worden homo’s die in hun buurt gepest worden, bijgestaan door een coach. Dat heeft de omroep woensdag laten weten. Directeur media Peter Lubbers denkt dat de tv-show, die dit najaar van start gaat, broodnodig is. “Wij zijn erg geschrokken van het nieuws dat veel homostellen zich niet veilig voelen in hun buurt. Wij willen hen graag helpen“, vertelt de voormalig RTL 7-baas in een persbericht.

Lubbers wil met de realityserie een bijdrage leveren aan de tolerantie in Nederland. “Wij zullen proberen om in dit programma vooroordelen om te zetten in onderling begrip. De AVRO zet zich al jaren in voor de acceptatie van homoseksuelen, onder andere met de jaarlijkse tv uitzending van de Gaypride.”

Voor Flikker Zelf Op werkt de AVRO samen met Gay Krant-baas Henk Krol, die het meldpunt homopesten heeft opgericht. Het meldpunt heeft binnen een paar weken al 120 meldingen ontvangen van homokoppels. “De AVRO en Henk Krol onderzoeken gezamenlijk welke betrokkenen willen meewerken aan dit programma.”

De geselecteerde kandidaten krijgen een coach toegewezen die met de pesters in gesprek gaat en hen confronteert met hun gedrag. “Het doel is om het pesten te stoppen en te zorgen voor begrip en tolerantie tussen de bewoners.”

Flikker Zelf Op is een productie van Sk*high TV. Precieze uitzenddata zijn nog niet bekend.