Radiodirecteur: 'De wereld vergaat op vrijdag 21 oktober'

De Amerikaanse predikant Harold Camping, tevens directeur van het christelijke radiostation Family Radio zegt dat vrijdag (21 oktober 2011) de messias op de aarde terug komt. Dit wordt de Dag des oordeels, zoals die in de Bijbel beschreven staat, dus het einde van de wereld. Eerder voorspelde de radiodirecteur van Family Radio dat de wereld in 1994 zou ophouden te bestaan. De laatste voorspelling was op 21 mei 2011.

De 89-jarige predikant Harold Camping richtte eind jaren vijftig in CaliforniŽ het radiostation Family Radio op.

Dit christelijke radiostation groeide uit tot een conglomeraat van tientallen radiostations dat een zeer groot deel van de Amerika bestrijkt. Alle preken van Camping worden overigens ook vertaald in 48 talen en verspreid van Zuid-Afrika tot Rusland.

Dankzij de enorme giften van zijn gevolg heeft Campings Oakland Family Radio een vermogen van meer dan 120 miljoen dollar. Het geld gebruikte de predikant en directeur van Family Radio om zijn boodschap te verspreiden via duizenden grote billboards.

"Judgment Day. May 21st 2011. The Bible guarantees it!" vermelden de borden die verspreid staan door de VS en verschillende andere landen. In mei waren er ook billboards te zien in Nederland.

Op de billboards is het silhouet te zien van een man in gebed. Achter de man komt komt een grote ondergaande zon op. 'De Bijbel garandeerd het!', staat er - inclusief spelfout. En: 'Roep sterk tot God'. Het is geen Nederlandse organisatie die achter de campagne zit - vandaar wellicht die taalfout.

Ook rijden er camperkaravanen met believers van staat naar staat om de boodschap te verspreiden. Of Camping dit keer wel gelijk heeft, zal vrijdag te zien zijn. [RadioWereld.NL]