MC Hammer gaat concurrentie aan met Google

Google, Bing en Yahoo! krijgen concurrentie van niemand minder dan MC Hammer; de ex-rapper kondigde zijn nieuwe zoekmachine WIREDoo aan op het web2.0 summit in San Francisco deze week. Uniek aan de zoekmachine is dat het vooral let op onderlinge relaties van data waar je naar zoekt.

MC Hammer, echte naam: Stanley Burrell, was in de jaren negentig een bekende rapper met hits als ‘Can’t touch this’ maar ging in 1996 faiiliet. De afgelopen paar jaar heeft hij gewerkt aan een nieuwe zoekmachine waarbij de focus ligt op het zoeken van relaties die data met elkaar hebben of ‘deep search’.Search once, see what’s related

De slogan van de nieuwe zoekmachine is ‘search once, see what’s related’ wordt door MC Hammer uitgelegd aan de hand van een voorbeeld. Zo zoekt hij op de postcode 90210 (Beverly Hills) waarna er verschillende data tevoorschijn komt die een relatie hebben met die postcode zoals scholen, niveau van onderwijs van ouders, misdaadcijfers etc.

MC Hammer zegt niet het zoeken op internet te willen hervormen maar de zoek-ervaring te verbeteren. Zijn zoekmachine bevindt zich momenteel nog in een pre-beta fase.

[Via: DigitalTrends]