PlayStation 3D-scherm 13 november te koop

Sony’s nieuwste PlayStation 3D-scherm was al te bestellen maar het was nog onbekend wanneer het scherm ook daadwerkelijk op de markt zou komen. Sony heeft nu bekendgemaakt dat het 13 november beschikbaar komt.

Het PlayStation 3D-scherm is een Edge LED backlighting monitor van 24”en kost $499,-. Een pittige prijs voor een 24-inch scherm met op het oog enkel een apart design. Maar de monitor herbergt naast de ondersteuning van 3D nog een interessante optie: SimulView.SimulView

Deze techniek maakt het mogelijk om met twee spelers naar hetzelfde scherm te krijgen maar waarbij beide spelers een uniek beeld krijgen. 2 tv’s in een dus. Hiervoor is dan wel een 3D-brilletje nodig. Een gelijksoortige techniek werd onlangs ook door LG getoond op de IFA. Ideaal voor gamers die tegen of met elkaar willen spelen zonder splitscreen te hoeven gebruiken. Helaas ondersteunen niet alle spellen deze techniek. Momenteel alleen MotorStorm Apocalypse, Gran Turismo 5, Killzone 3,en Super Stardust HD maar Sony zegt de ondersteuning uit te breiden.Elk scherm wordt geleverd met de gratis Sony PS3 titel MotorStorm: Apocalypse en een setje 3D brillen. Iedereen die het scherm al voor 30 september hadden besteld, krijgen ook nog Resistance 3. Het scherm heeft uiteraard HDMI 1.4 aansluitingen maar beschikt daarnaast ook nog over een component- en hoofdtelefoonaansluiting. Het scherm bevat over ingebouwde speakers waarbij er zelfs een subwoofer aan de achterzijde is ingebouwd. Meer informatie vind je hier.