Radio Veronica herhaalt 80's Top 880

Radio Veronica herhaalt van maandag 24 tot en met zaterdag 29 oktober nog een keer de 80's Top 880, editie 2011 uit. De lijst werd eerder uitgezonden, van 7 tot en met 12 februari 2011, vlak na het vertrek van Robert Jensen bij Veronica. Luisteraars van de landelijke radiozender kozen toen “Sweet Child Of Mine” van Guns N’ Roses als beste nummer uit de jaren ’80.

De '80's Top 880' is een lijst met de beste platen uit de jaren '80. Net als voorgaande edities werd de lijst weer samengesteld door Radio Veronica en de luisteraars van het radiostation uit Naarden.

Guns N’ Roses
“Sweet Child Of Mine” van Guns N’ Roses staat op 1. Het nummer “If You Don't Know Me By Now” van Simply Red was toen de hoogste nieuwe binnenkomer, waarschijnlijk mede door het succes van de gelijknamige single van Ben Saunders uit The Voice Of Holland.

Opvallende stijger in de Top 10 is Meatloaf met “Paradise by the dashboard light”. Een tv-uitzending van een documentaire over het album Bat Out Of Hell leek in februarie de reden voor deze stijging. In de editie stonden maar liefst 38 Nederlandstalige songs in de lijst. [RadioWereld.NL]