[QUOTE=Bacteria;640676]Joe Somebody
12:05 - 14:05 op RTL4
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (4259 stemmen)
Met Tim Allen, Julie Bowen, Kelly Lynch e.aJoe Scheffer wordt op een parkeerplaats door een collega in elkaar geslagen. Joe besluit vervolgens om les te nemen in oosterse vechtsporten. Zijn zelfvertrouwen neemt zienderogen toe en tegen de zin van zijn dochter in daagt hij zijn belager uit voor een gevecht.

Follow the Fleet
13:00 - 14:50 op BBC2
Komedie (1936) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (1041 stemmen)
Met Fred Astaire, Ginger Rogers, Randolph Scott e.aZij wilde haar carrière laten voorgaan en wees zijn huwelijksaanzoek af. Hij ging toen bij de marine. Nu is hij echter terug, is ze een stuk vriendelijker en blijkt ze een leuke zus te hebben voor een collega van hem.

The Valley of Light
13:55 - 16:00 op NET5
Drama (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (539 stemmen)
Met Chris Klein, Gretchen Mol, Zach Mills e.aNoah keert terug van W.O.II om zijn boerderij vervallen terug te vinden, zijn ouders dood en zijn broer in de gevangenis. Hij ontmoet een oudere zonderling die hem vertelt dat hij 'de andere zijde' kan zien en die hem leidt naar de 'Vallei van licht' waar Noah een buitengewoon goede visser wordt. In het nabijgelegen plaatsje raakt hij bevriend met de jonge weduwe Eleanor en de doofstomme jongen Matthew.

Surrender, Dorothy
14:05 - 15:55 op RTL4
Drama (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (374 stemmen)
Met Diane Keaton, Tom Everett Scott, Alexa Davalos e.aMoeder Natalie (Diane Keaton) begint elk telefoongesprek met haar dochter Sara (Alexa Navalos) met de woorden: “Surrender, Dorothy” (“Geef je over, Dorothy”). Een verwijzing naar de filmklassieker ‘The wizard of Oz’, waarin hoofpersoon Dorothy in een compleet andere wereld terechtkomt. Als Sara bij een auto-ongeluk overlijdt, zit Natalie helemaal in zak en as. Ze gaat naar het zomerhuis waar Sara vaak verbleef en in die voor haar vreemde wereld ontdekt ze dat haar dochter een heel ander iemand was dan ze dacht.

Night Crossing
14:05 - 15:50 op Eén
Familiefilm (1982) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.2 (483 stemmen)
Met John Hurt, Jane Alexander, Doug McKeon e.aHet waargebeurde verhaal over twee mannen in het voormalige (communistische) Oost-Duitsland. Ze hebben een plan om het ijzeren gordijn over te steken met een luchtballon. Maar dit willen ze alleen als beide families meekunnen.

102 Dalmatians
14:05 - 16:00 op SBS6
Komedie (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 4.4 (5148 stemmen)
Met Glenn Close, Gérard Depardieu, Ioan Gruffudd e.aCruella DeVil wordt wegens goed gedrag uit de gevangenis ontslagen. Ze belooft nooit meer bont te zullen aanraken. Ze houdt zich echter niet aan haar woord en smeedt al snel weer 'hondse' plannen om haar ultieme dalmatiërjas te bemachtigen.

The First of the Few
14:50 - 16:45 op BBC2
Actie (1942) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.1 (255 stemmen)
Met Leslie Howard, David Niven, Rosamund John e.aTegen het eind van de jaren '20 heeft vliegtuigontwerper R.J. Mitchell bereikt wat hij wilde want zijn enkeldeks vliegtuigen winnen iedere prijs. Echter na een vakantie in Duitsland ziet hij in dat er een nieuw soort gevechtsvliegtuig moet komen om de opkomende macht van Hitler te kunnen weerstaan. Zijn vliegtuig, genaamd de Spitfire, zal mogelijk de redding betekenen van Groot-Brittannië.

A Grand Day Out with Wallace and Gromit
15:05 - 15:30 op BBC1
Animatie (1989) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.8 (9252 stemmen)
Met Peter Sallis e.aDe kaas is op bij Wallace en Gromit. Ze besluiten van de nood een deugd te maken en naar de maan op vakantie te gaan, want, zo weet Wallace, de maan is van kaas gemaakt.

There's Only One Jimmy Grimble
15:30 - 17:05 op NED3
Komedie (2000) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.5 (1264 stemmen)
Met Lewis McKenzie, Jane Lapotaire, Gina McKee e.aHet zit de 16-jarige Jimmy Grimble niet mee. In zijn dromen is hij de sterspeler van voetbalclub Manchester City en is de prachtige Sara zijn vriendin. Maar het voetballen gaat niet zo goed en als Sara verschijnt klapt hij uit verlegenheid dicht. Op een dag ontmoet hij een mysterieuze oude dame die hem een paar versleten, zoals zij zelf zegt magische, voetbalschoenen geeft van de grote Robbie Brewer, een oud-speler van Manchester City. Jimmy gelooft het maar half, maar al snel raakt hij overtuigt van de bovennatuurlijk krachten van de schoenen. Wanneer Jimmy tot zijn verbazing wordt geselecteerd voor het schoolteam speelt hij de sterren van de hemel en scoort hij het beslissende doelpunt. Vanaf dat moment gaat het bergopwaarts met Jimmy: Sara toont interesse in zijn leven en het schoolteam stevent door Jimmy`s uitstekende spel af op de finale van de schoolcup...

The Transporter
20:00 - 21:45 op RTL7
Actie (2002) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (33599 stemmen)
Met Jason Statham, Qi Shu, Matt Schulze e.aEx-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.

Firewall
20:00 - 22:05 op Veronica
Misdaad (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (19215 stemmen)
Met Harrison Ford, Virginia Madsen, Carly Schroeder e.aComputerveiligheidsexpert Jack Stanfield heeft voor de Landrock Pacific Bank het veiligheidssysteem ontwikkeld. Dit systeem kan slechts op één manier gekraakt worden, namelijk door Jack zelf. Crimineel Bil Cox heeft het leven van de familie Stanfield voor maanden geobserveerd en ontvoert vervolgens Jacks vrouw en kinderen in hun eigen huis, zijn eis: Jack moet $100 miljoen stelen van zijn eigen werkgever. Om zijn gezin te redden probeert Jack een zwakke plek in zijn eigen beveiligingssysteem te vinden.

Vantage Point
20:30 - 22:15 op RTL5
Misdaad (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (64096 stemmen)
Met Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker e.aIn vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.

Sasquatch Hunters
21:45 - 23:30 op RTL7
Actie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 3.4 (246 stemmen)
Met Matt Lattimore, Amy Shelton-White, Kevin O'Connor e.aEen groep park-rangers wordt ingehuurd door een stel wetenschappers om hen te begeleiden in de donkere bossen. Vele jaren geleden hebben twee jagers botten van een onbekende diersoort in dit bos gevonden. De groep gaat op onderzoek uit.

Man on Fire
22:05 - 00:55 op Veronica
Actie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (55487 stemmen)
Met Denzel Washington, Dakota Fanning, Marc Anthony e.aDe Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

The Interpreter
22:15 - 00:50 op RTL5
Misdaad (2005) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.5 (30600 stemmen)
Met Nicole Kidman, Sean Penn, Catherine Keener e.aEr wordt een reeks escalerende gebeurtenissen in gang gezet wanneer de in Afrika geboren tolk Silvia Broome (Kidman) beweert dat ze toevallig een doodsbedreiging heeft opgevangen tegen een Afrikaans staatshoofd. Er werd gesproken in een dialect dat maar weinig mensen behalve Silvia verstaan. Met de woorden 'de leraar komt deze kamer nooit levend uit' wordt Silvia's leven in een oogwenk op zijn kop gezet en wordt ze het doelwit van de moordenaars. Eenmaal onder bescherming gesteld van agent Tobin Keller (Penn) wordt Silvia's leven steeds meer een nachtmerrie. <br>Naarmate Keller dieper in het verleden van de ooggetuige en haar geheimzinnige wereld van wereldwijde connecties duikt, wordt hij steeds achterdochtiger en denkt hij dat zijzelf deel uitmaakt van de samenzwering. Hoe meer hij te weten komt des te sterker wordt zijn wantrouwen.<br>Is Silvia een slachtoffer? Een verdachte? Of nog heel iets anders? En kan Tobin met zijn eigen hartzeer haar wel afdoende beschermen....

The Science of Sleep
23:00 - 00:42 op Canvas
Komedie (2006) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.5 (22448 stemmen)
Met Gael García Bernal, Charlotte Gainsbourg, Alain Chabat e.aStéphane lijdt een eentonig leven in Parijs. Op een dag maakt hij kennis met Stéphanie, zijn buurvrouw, en hij wordt verliefd. De jonge vrouw, die aanvankelijk gecharmeerd is door de buitenissigheden van de jongen, wordt echter bang en wijst hem af. Stéphane besluit de oplossing voor dit probleem te zoeken daar waar de verbeelding koning is....

A Prairie Home Companion
23:00 - 01:10 op RTL8
Komedie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (10632 stemmen)
Met Marylouise Burke, Woody Harrelson, L.Q. Jones e.aWanneer een nieuwe eigenaar het Fitzgerald theater koopt, moet de daar verblijvende radiovariety show inclusief alle bijbehorende personages vertrekken. Ze kunnen nog één laatste show doen. Guy Noir (Kevin Kline), is een privé detective die slechte tijden beleeft en daarom als uitsmijter bij de achterdeur van het theater werkt. De artiesten van de avond zijn onder meer de zusjes Yolanda (Meryl Streep) en Rhonda Johnson met een countryduetten act; Lola Johnson die haar grote kans krijgt als ze tijdens de show mee mag zingen en prompt alle woorden vergeet en de hilarische, ietwat ondeugende zingende cowboys Dusty (Woody Harrelson) & Lefty. Ook treden op: "the Axeman" (Tommy Lee Jones), en een engel die dringend met iemand moet praten. Het Fitzgerald theater loopt vol met fans, die 'a prairie home companion' komen kijken. Niet wetende dat vanavond de allerlaatste show zal zijn....

Amazing Grace
23:05 - 01:00 op NED2
Biografie (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.6 (6857 stemmen)
Met Ioan Gruffudd, Romola Garai, Benedict Cumberbatch e.aAMAZING GRACE vertelt het waargebeurde verhaal van de Britse William Wilberforce en zijn strijd tegen de slavernij in het Engeland van de negentiende eeuw. In een periode waarin slavernij werd geaccepteerd en als noodzaak voor een goed lopende economie werd gezien, waren het Wilberforce en zijn vrienden die zich durfden uit te spreken tegen dit onrecht. Het gevecht was lang en moeizaam, maar zorgde voor een keerpunt in de Britse geschiedenis en de vrijheid voor velen.

First Light
23:15 - 00:35 op BBC2
Biografie (2010) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.9 (85 stemmen)
Met Sam Heughan e.aOp achttienjarige leeftijd was Geoffrey Wellum een van de jongste Spitfire-piloten in de Slag om Engeland in 1940. Hij was vastberaden om te overleven.

Idlewild
23:30 - 01:40 op RTL7
Misdaad (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (2560 stemmen)
Met André Benjamin, Big Boi, Paula Patton e.aHet zuiden van de Verenigde Staten tijdens de drooglegging. Een artiest en zijn pianist spelen samen in een club en ze krijgen het aan de stok met enkele gangsters die hun zinnen hebben gezet op het bemachtigen van diezelfde club.

Syriana
23:35 - 02:05 op SBS6
Drama (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (42041 stemmen)
Met Kayvan Novak, George Clooney, Amr Waked e.aIn een Golf-staat heeft prins Nasir de boorrechten voor aardgas, die in handen waren van Connex, een enorm Texaans energiebedrijf, verkocht aan hoger biedende Chinezen. Connex is ook een fusie met het kleinere Killen aan het voorbereiden. Killen bezit namelijk de boorrechten voor Kazachstaanse velden. Dit trekt de aandacht van het Amerikaanse Ministerie van Justitie. <br>Energieanalist Bryan Woodman (Matt Damon) krijgt van prins Nasir een aanbieding om te helpen bij het verwezenlijken van zijn hervormings ideeën. Dit is een enorme kans voor Woodman.<br>Bob Barnes (George Clooney) is een CIA-veteraan. Tijdens zijn laatste missie is een Stinger-raket in handen gevallen van een mysterieuze Egyptenaar met blauwe ogen.<br>Op de energievelden werken veel migranten. Wasim en zijn vriend Farooq zijn ontslagen door Connex en vinden hun heil in de plaatselijke Islamitische school. Ze worden onder de hoede genomen van een charismatische en gevaarlijke recruiter, de Egyptenaar met de blauwe ogen....

The House Next Door
00:05 - 02:00 op NET5
Horror (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (413 stemmen)
Met Lara Flynn Boyle, Colin Ferguson, Noam Jenkins e.aWalker en Col Kennedy gaan naast een vervloekt huis wonen. In eerste instantie weten ze hier niks van af, omdat dat huis zijn geheim qua uiterlijk ook niet verhult. De Kennedy's komen er al snel achter dat ze hun leven in groot gevaar zullen brengen als ze er blijven wonen...

Things We Lost in the Fire
00:35 - 02:25 op BBC2
Drama (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (7424 stemmen)
Met Halle Berry, Benicio Del Toro, David Duchovny e.aAudrey Burk verliest haar man door zinloos geweld, en krijgt een onwaarschijnlijke relatie met <br>Jerry Sunborne, de beste vriend van haar man. Jerry is verslaafd aan heroïne en zijn verslaving heeft alles in zijn leven kapot gemaakt. Terwijl Audrey erachter komt dat Jerry de enige is haar kan helpen over haar verlies te komen, vindt Jerry de kracht om zijn eigen problemen te overwinnen.