Piet Piraat en het zwaard van Zilvertand
11:05 - 12:20 op Comedy Central
Familiefilm (2008) uit BelgiŽ
IMDB-rating: 4 (13 stemmen)
Met Dirk Bosschaert, Vic de Wachter, Charlotte Dommershausen e.aNa een woeste storm, belandt de rare Kapitein Eksteroog op een onbewoond eiland. Op dit eiland zoekt hij naar een schat die zijn aartsvijand Zilvertand er ooit heeft begraven. Ook Reus, een gigantische kerel belandt samen met vijf kinderen op het eiland. Piet Piraat wil zich een echte piraat voelen en gaat ook op zoek naar de schat samen met zijn kameraden Stien, Berend en Steven. Dit is het begin van een groot avontuur.

The Philadelphia Story
14:05 - 15:55 op Eén
Komedie (1940) uit Amerika
IMDB-rating: 8.1 (21690 stemmen)
Met Cary Grant, Katharine Hepburn, James Stewart e.aHepburn wil na haar scheiding hertrouwen met Howard. Het roddelblaadje 'Spy' is zeer geinteresseerd. De avond voor het huwelijk komt haar ex-man en vader, en hebben een vrolijke avond. Hepburn verslaapt zich, maar vindt dat niet erg omdat ze verslaggever Stewart eigenlijk veel leuker vindt.

Spirited Away
15:30 - 17:30 op NED3
Animatie (2001) uit Japan
IMDB-rating: 8.5 (73076 stemmen)
Met Rumi HÓragi, Miyu Irino, Mari Natsuki e.aVia een mysterieuze tunnel komt Chihiro met haar ouders terecht in een wereld van goden en monsters, onder heerschappij van de gierige heks Yubaba. Chihiro's ouders worden omgetoverd in varkens. Om hen te redden, moet ze afstand doen van haar naam en werken voor Yubaba. Zal het haar lukken om naar huis terug te keren?

In Which We Serve
15:30 - 17:20 op BBC2
Drama (1942) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.6 (1266 stemmen)
Met Noel Coward, Derek Elphinstone, Michael Wilding e.aDe Britse destroyer Torrin wordt voor de kust van Kreta tot zinken gebracht. Kapitein Kinross en zijn bemanning lijken reddeloos verloren.

We Dive at Dawn
17:20 - 18:55 op BBC2
Actie (1943) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.8 (286 stemmen)
Met John Mills, Louis Bradfield, Ronald Millar e.aDe missie van een Engelse onderzeeŽr om een Duits oorlogsschip te vernietigen in de Oostzee mislukt wanneer de onderzeeŽr door de brandstof heen is. Een bemanningslid dat Duits spreekt begeeft zich noodgedwongen op een Deens eiland dat door de vijand bezet is.

Bring It On: In It to Win It
18:10 - 20:05 op RTL5
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.1 (2126 stemmen)
Met Ashley Benson, Cassie Scerbo, Noel Areizaga e.aCarson (Ashley Benson) is de aanvoerder van de West High Sharks, een cheerleadersgroep. Wanneer Carson voor een jongen valt van de tegenpartij, een lid van de East High Jets, brengt dit grote spanningen met zich mee. Brooke (Cassie Scerbo) is de aanvoerder van de East High Jets en wil een persoonlijke confrontatie met Carson. Dit loopt uit de hand en beide teams zijn gediskwalificeerd. Nu beide teams niet meer met de kampioenschappen mee mogen doen valt er nog maar ťťn ding te doen: samenwerken.

Boiler Room
20:00 - 22:20 op RTL7
Thriller (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (17761 stemmen)
Met Giovanni Ribisi, Vin Diesel, Nia Long e.aDe intelligente en ambitieuze Seth Davis runt een casino in zijn apartement. Erop gebrand om zijn talent aan zijn vader te bewijzen, solliciteert hij met succes bij een klein makelaarskantoor. Hij krijgt er een stek toebedeeld in de zogenaamde íBoiler Roomí van de firma, vanwaar hij telefonisch potentiŽle klanten probeert te strikken. Al vlug blijkt dat Seth talent heeft voor die job, wat hem de goedkeuring van zijn oversten en de bewondering van zijn vader oplevert. Maar hoe hoger hij klimt op de bedrijfsladder, hoe verder hij wegzinkt in een moeras van louche en illegale zaakjes.

Milou en mai
21:00 - 22:45 op TV5
Komedie (1990) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.3 (844 stemmen)
Met Miou-Miou, Michel Piccoli, Michel Duchaussoy e.aOp het landgoed van de familie Vieuzac zijn de kinderen al lange tijd de deur uit, alleen zoon Milou (60) woont thuis. Hij vist, rijdt op zijn fiets en kijkt uit over de eindeloze wijngaarden. Als moeder onverwacht sterft komen alle kinderen en kleinkinderen naar het landgoed om haar te begraven, de erfenis te verdelen en Milous heilige rust te verstoren.

The Visitor
21:40 - 23:20 op Canvas
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7.9 (5617 stemmen)
Met Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Jekesai Gurira e.aWalter Vale, een eenzame weduwnaar en economie professor reist naar New York voor een conferentie. Als hij in zijn appartement aankomt treft hij twee illegale immigranten aan. Hij krijgt weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met hen sluit. Het noodlot slaat echter toe en een van hen wordt opgepakt.

The Wronged Man
22:30 - 00:45 op RTL8
Biografie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (375 stemmen)
Met Julia Ormond, Mahershalalhashbaz Ali, Lisa Arrindell Anderson e.aJanet Gregory is een alleenstaande moeder en advocaat die gelooft in de onschuld van Calvin Willis, een Afro-Amerikaan die wordt aangeklaagd voor het aanranden van een meisje. Hoewel iedereen verneemt dat hij schuldig is, neemt ze de verdediging op zich.

La maison assassin?
00:05 - 01:50 op TV5
Drama (1988) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.8 (214 stemmen)
Met Patrick Bruel, Anne Brochet, AgnŤs Blanchot e.aSeptember 1896, vijf personen worden vermoord in een auberge in de Haute-Provence. In 1920 komt Sťraphin, de enige overlevende van de moordpartij, terug in zijn dorp op zoek naar zijn verleden... Hij besluit zich te wreken...

Miss Firecracker
01:30 - 03:10 op BBC2
Komedie (1989) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (924 stemmen)
Met Holly Hunter, Mary Steenburgen, Tim Robbins e.aCarnelle doet mee aan de jaarlijkse missverkiezing in haar geboorteplaats Yazoo City, Mississippi. Ze staat bij de mannen bekend als een makkelijk meisje en door te winnen hoopt ze haar zelfvertrouwen te herwinnen ťn een respectabel burger te worden.