Minder dan miljoen kijkers voor Paul de LeeuwDe kijkcijfers van zaterdag 22 oktober 2011 (SKO)

Pau!l (VARA, Ned1, 20:30) – De terugkeer van Paul de Leeuw op de zaterdagavond heeft niet meer dan een miljoen kijkers weten te boeien. De eerste aflevering van zijn nieuwe tv-show Pau!l behaalde een score van 980.000 kijkers (madl: 14.4%). De Leeuw, die hiermee ver onder het zendergemid- delde van Nederland 1 scoorde, werd met ruime cijfers verslagen door de RTL 4-show Ik Hou Van Holland van Linda de Mol. Daar keken op hetzelfde moment 2,7 miljoen mensen naar.

Toen Ik Hou Van Holland begin 2008 begon, waren de rollen nog omgedraaid. De Leeuw was de koning van de zaterdagavond en won keer op keer van De Mol. “Ik ga echt uit mijn dak als we één keer één kijker meer hebben dan Paul de Leeuw“, zei de presentatrice toen.

Een jaar later kon De Mol de slingers ophangen. Langzaam werd ze de nieuwe winnaar op zaterdagavond, en houdt dat vol tot de dag van vandaag.

Wedden Dat Ik Het Kan (SBS6, 22:01) – Jeroen van der Boom moest het zaterdag ook opnemen tegen kijkcijferhit Ik Hou Van Holland. Terwijl de tv-show nog even bezig was, ging op SBS 6 zijn nieuwe programma Wedden Dat Ik Het Kan van start met 789.000 kijkers (madl: 11.7%). Met deze cijfers heeft de presentator een voor SBS 6-begrippen aardige start gemaakt. Ter vergelijking: de grote tv-show Het Beste Idee van Nederland trok direct voorafgaand een publiek van 417.000 kijkers.

Ushi & The Family (RTL4, 20:47) – Het op een na best bekeken programma van de avond was Ushi & The Family van Wendy van Dijk. De lead-in van Ik Hou Van Holland kwam uit op een resultaat van 2.154.000 kijkers (madl: 33.6%), ver boven het zendergemiddelde van RTL 4. In de derde aflevering nam de presentatrice MAX-directeur Jan Slagter en acteur Verne Troyer in de maling. De eerste twee afleveringen van Ushi & The Family trokken respectievelijk 2,4 en 2 miljoen kijkers.