Documentaire vrijlating Wendy van Lien bij SBS6

SBS 6 zendt op maandag 24 oktober om 23.20 uur een documentaire uit met het verhaal van Wendy van Lien. In 2005 wordt de dan 19-jarige Rotterdamse op het vliegveld van Lima in Peru gepakt met 16 kilo cocaïne in haar koffer. Ze wordt veroordeeld tot veertien jaar cel, maar krijgt na vijf jaar gratie en mag de gevangenis verlaten.

Noodgedwongen overleeft ze een paar maanden in de levensgevaarlijke buitenwijken van Lima om op 8 oktober 2011 weer voet te zetten op Nederlandse bodem.

In de documentaire openhartige gesprekken met zowel Wendy als haar familie, een kijkje in de gevangenis, de vrijlating en haar uiteindelijke aankomst op Schiphol. Gevangen in het buitenland:

Openhartige gesprekken
Documentairemaakster Jessica Villerius volgde de familie Van Lien een jaar lang intensief voor deze documentaire. Voor de vrijlating reisde ze mee naar Peru. Na veel wikken en wegen staat de gevangenisdirectie een cameraploeg toe en zien we Wendy’s laatste dag in de streng beveiligde gevangenis van Lima.

Een dag later staat ze buiten. Uiteindelijk mag ze het land verlaten. In openhartige gesprekken vertellen moeder Irma, zusje Melissa en ook Wendy zelf hoe de afgelopen jaren er voor hen uitzagen. [RadioWereld.NL]