Windows 7 450 miljoen keer verkocht

Met al het nieuws rond Windows 8, blijft Windows 7 nog steeds goed verkopen. In twee jaar tijd zijn er 450 miljoen licenties voor Windows 7 verkocht.

Niet alleen Apple liet goede cijfers noteren (hoewel niet goed genoeg voor de aandeelhouders).Hoewel 2012 nog moet beginnen is het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2012 al voorbij en daarin liet Microsoft een kwartaalwinst noteren van $5,7 miljard bij een omzet van $17 miljard. Een stijging met vorig jaar van respectievelijk 6 en 7%. En dat bij een pc-markt die niet echt 'booming' te noemen is.

De complete Windows-divisie maakt een bescheiden groei door van 2% maar men verwacht natuurlijk dat dit zal stijgen wanneer Windows 8 uitkomt.Bing en Windows Phone 7 nog niet winstgevend

Met name op de zakelijke markt laat Microsoft goede resultaten noteren. De omzet steeg met 8% mede dankzij de populariteit van Office 365. Bing en Windows Phone 7 presteren nog niet geweldig. Ook al groeit Bing met 3,5%, winst maakt het nog niet. Ondanks de positieve recensies van Windows Phone 7 maakt dat product ook nog geen winst. Veel zal ook afhangen van het succes van de Nokia-toestelllen die dit jaar met Windows Phone 7 worden uitgerust.