KRO start opnamen tweede seizoen Penoza


De KRO is maandag begonnen met de opnames van het vervolg op Penoza. Ook in de tweede serie is de hoofdrol weggelegd voor Monic Hendrickx als Carmen van Walraven de Rue. Dat heeft de omroep laten weten. Mediadirecteur Taco Rijssemus verwacht er veel van. “Penoza heeft Nederlands drama naar een hoger, internationaal niveau getild. En ook de tweede serie lijkt over alle ingrediënten te beschikken voor een veelbelovend vervolg op de spannende familiesage“, zegt hij.

De eerste serie van Penoza was eind 2010 te zien op televisie en liet zien hoe moeder Carmen zich uit noodzaak een weg in de drugswereld werkte. Nu heeft niemand meer iets vernomen van Carmen. Iedereen gaat er dan ook vanuit dat zij een nieuw leven is begonnen, ergens in een exotisch oord. “Maar de plek waar Carmen met haar drie kinderen een rustig bestaan probeert te leiden, is dichterbij dan men denkt“, verklapt de KRO alvast.

Naast de personages die de eerste serie hebben overleefd, zijn er nieuwe rollen voor onder meer Eric Corton en Jacqueline Blom.

Penoza 2 is eind 2012 tien weken lang te zien op Nederland 3.