Peter van der Vorst heeft last van faalangst


Peter van der Vorst is erg bang dat zijn programma Van der Vorst ziet sterren de interesse van de kijker verliest. Dat zegt de presentator in weekblad Televizier. Voorafgaand aan de première van het nieuwe seizoen afgelopen vrijdag, was Van der Vorst behoorlijk zenuwachtig. “Aan de ene kant sta je te trappelen van ongeduld om te beginnen, aan de andere kant is er dat knagende gevoel van onzekerheid: zit ‘men’ nog wel te wachten op mij en mijn programma?“, schrijft het RTL 4-gezicht.

Het voelt een beetje als vliegen, vervolgt hij. “Hoe vaker ik het doe, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat we een keer neerstorten. Natuurlijk weet ik ook wel dat dat onzin is en dat er in principe niets kan misgaan, maar toch… Gewoon ietwat fatalistisch ingesteld.”

Ontevreden met zijn product is Van der Vorst niet. “Aan mijn redactie zal het in ieder geval niet liggen. Die heeft de afgelopen periode keihard gewerkt om weer een aantal topgasten binnen te halen, want zij bepalen immers het succes van het programma.”

Uiteindelijk bleek Van der Vorst ziet sterren afgelopen vrijdag nog steeds een kijkcijferhit met 1,7 miljoen kijkers.