Radiospelletje leidt tot arrestaties


Twee radiodeejays uit St. Catharines, in het Canadese Ontario, kwamen vorige week tot de conclusie dat niet iedereen hun gevoel voor humor deelt. Een spelletje waarbij kandidaten kans maakten op een nieuwe auto, leidde namelijk tot de arrestatie van beide heren en de kandidaten, zo meldt de Toronto Sun.

Afgelopen woensdag gaven Jason Barr en Chris Biggs tijdens hun ochtendshow op de rockzender 97.7 (C)HTZ FM een nieuwe auto weg. Hiervoor hadden de deejays een wel heel opmerkelijke stunt bedacht.

Kandidaten moesten namelijk proberen om zoveel mogelijk mensen op straat in een auto te lokken. Op zich niet moeilijk, maar wel als je als kandidaat gemaskerd wordt met een bivakmuts.

Bij veel nietsvermoedende mensen op straat sloeg de paniek ook toe toen ze opeens door een gemaskerde persoon werden verzocht om in een busje te stappen. Weliswaar was het busje voorzien van stickers van het radiostation, maar dat zal velen ontgaan zijn.

Ook de gealarmeerde politie kon de actie van het radioduo niet waarderen. Het busje wet klemgereden en de gemaskerde inzittenden werden gesommeerd om uit te stappen en zelfs in de boeien geslagen. Na een kort onderzoek kwam de politie tot de conclusie dat het om een radiospelletje ging en werden iedereen weer vrijgelaten.

Inmiddels hebben beide deejays van HTZ FM hun excuses aangeboden voor hun actie. Ze waren verast dat hun actie zo’n impact zou hebben. “Het was niet de bedoeling om mensen bang te maken, maar we dachten dat iedereen bij het zien van het bestickerde busje wel door zou hebben dat het om een grap ging,” aldus Jason Barr. Volgens de deejay zagen veel mensen wel de humor van de actie in en stapten er 18 mensen in het busje. Wel geeft hij toe dat de actie misschien toch niet zo’n goed idee was. [RS/RadioWereld.