Nederland wereldwijd aan kop breedbandinternet

Volgens cijfers van webhoster Akamai staat Nederland momenteel aan kop wat het gebruik van snel breedbandinternet betreft. Het gaat hiermee Zuid-Korea voorbij dat een kwartaal eerder aan kop stond en Nederland de tweede positie innam.

Zon 68% van de Nederlandse internetters surft met 5 Mbps of sneller, werelwijd is dit 27%. Hong Kong is inmiddels ook Zuid-Korea voorbij gegaan (59% tegenover 58%). Onze zuiderburen staat op plek vier met 57%.

Wanneer we kijken naar een wat bescheidenere snelheid van 2 Mbps dan scoort Bulgarije opmerkelijk hoog met 97% tegen 95% van de Nederlanders (werelwijd 65%). De Oostbloklanden scoren hoog op dit vlak, Amerikanen komen in dit segment pas op de 35e plaats. Acht op de tien surft daar met 2 Mbps of sneller.Snelste internetstad is Taejon

Ook al is Zuid-Korea een plek gezakt, de stad met het snelste internet is toch Zuid-Koreaanse stad Taejon met een gemiddelde snelheid van 55,3Mbps. In Nederland neemt Amsterdam de koppositie over met een gemiddelde van 8,1Mbps. Beduidend lager dus maar het aanleggen van het glasvezelnetwerk zal dit in de toekomst ongetwijfeld doen verbeteren. Kijken we naar pieksnelheden dan doet Hong Kong het erg goed met een piek van 44,4Mbps tegenover 25,3Mbps in Nederland

Akamai baseert de cijfers op de eigen servers waar 604 miljoen internetters uit 238 landen gebruik van maken om sites als Facebook en Apple te bezoeken.

[Via: Tweakers.net]