Radioschnabbel voor Michael Bublé


De Canadese Jazz-zanger Michael Bublé krijgt een eigen radioshow op de Engelse radio. Met ingang van komend weekend is hij elke zaterdagmiddag tussen 13 en 15 uur te horen op de softpopzender Magic 105.4 in Londen. Tot en met de kerstdagen draait Bublé zijn favoriete hits en beantwoord hij vragen van luisteraars.

Michael Bublé brak in 2004 officieel door en scoorde hits met onder andere ‘Everything’, ‘Lost’ en ‘Home’. Zijn grootste hit in Nederland scoorde de zanger in 2009 met ‘Haven't met you yet’. De plaat behaalde de vierde plek in de Top 40. Zijn album ‘Crazy love’ werd platina. Zijn derde album ‘Call me irresponsible’ zelfs dubbel platina.

Vanaf komende zaterdag (29 november) is Bublé niet alleen met zijn platen op de radio te horen, maar ook als deejay. Op Magic 105.4 in Londen presenteert hij negen weken lang een show tussen 13 en 15 uur (Engelse tijd). Hierin draait de zanger zijn favoriete hits. De laatste drie weken voor kerst draait Bublé ook hits van zijn nieuwe kerstalbum.

Bublé is niet de eerste zanger die bij Magic achter de microfoon kruipt. Sinds 2010 is jaren ’80 ster Rick Astley op de zondagmiddag te horen met een verzoekplatenprogramma. Ook Kim Wilde kruipt wekelijks achter de microfoon van de softpopzender. Ronan Keating had in 2010 enige tijd een eigen programma op het station. [RS/RadioWereld.NL]