Spy Kids 2: Island of Lost Dreams
09:00 - 10:35 op Canvas
Actie (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (8437 stemmen)
Met Antonio Banderas, Carla Gugino, Alexa Vega e.aCarmen en Juni zijn terug voor een nieuw avontuur: hun nieuwste missie brengt hen naar een mysterieus eiland waar ze een wetenschapper ontmoeten. Ondertussen moeten ze het opnemen tegen rivalen Gary en Gerti.

The Great Race
14:05 - 16:35 op Eén
Actie (1965) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (4624 stemmen)
Met Jack Lemmon, Tony Curtis, Natalie Wood e.aIn 1908 organiseert een autofabrikant een race van New York naar Parijs om de kwaliteit van zijn product te bewijzen. Twee aartsrivalen komen daarbij recht tegenover elkaar te staan.

Oog van de adelaar
15:30 - 16:50 op NED3
Familiefilm (1997) uit Denemarken
IMDB-rating: 6.4 (199 stemmen)
Met Nijas Ørnbak-Fjeldmose, Lasse Baunkilde, Lars Lohmann e.aDe Deense koning bereidt een veldtocht voor en brengt zijn zoon Valdemar naar de burcht van bisschop Eskil. Al snel blijkt dat de bisschop de macht wil grijpen in een deal met de eenogige ridder.

Tara Road
15:55 - 17:30 op BBC2
Drama (2005) uit Ierland
IMDB-rating: 6 (516 stemmen)
Met Olivia Williams, Andie MacDowell, Johnny Brennan e.aDe Ierse Ria en de Amerikaanse Marilyn lijken niets gemeen te hebben, behalve een tragische gebeurtenis in hun leven. Als ze door toeval in contact komen, grijpen beiden de kans om voor een zomer van huis te ruilen. Ria vertrekt naar Amerika en ontdekt dat er een wereld voor haar open ligt, terwijl de gesloten Marilyn in het huis op Tara Road trekt, en opgenomen wordt in Ria’s Ierse vriendenkring. Hoewel de vrouwen elkaar nooit hebben ontmoet, leren zij elkaars leven kennen met alle opmerkelijke gevolgen van dien, waarbij ieder een schokkend geheim over de ander ontdekt, dat nooit naar buiten zal mogen komen….

Miss Potter
17:30 - 19:00 op BBC2
Biografie (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.2 (7236 stemmen)
Met Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson e.aMiss Potter is een biografie over het leven van Beatrix Potter, de schrijfster van prachtig getekende verhalen als Peter Rabbit, Benjamin Bunny, Tiggy-winkle, Tom Kitten, Hunca Munca, (Renee Zellweger). Haar leven wordt gekenmerkt door liefdes en de strijd voor onafhankelijkheid . Ze was een jonge vrijgezelle dame met een dominante moeder en een grote genegenheid voor het Victoriaanse Engeland....

Bring It On: Fight to the Finish
18:10 - 20:05 op RTL5
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (1808 stemmen)
Met Christina Milian, Vanessa Born, Gabrielle Dennis e.aCheerleader Lina Cruz hoopt met haar team de Spirit Championships te winnen. Als haar moeder echter hertrouwt moet ze meeverhuizen naar Malibu, waar ze te maken krijgt met een nieuw huis, nieuw stiefzusje en het ergste van alles: een nieuw cheerleaderteam dat niet kan tippen aan haar oude groep.

The Good Shepherd
20:00 - 23:15 op RTL7
Drama (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (35536 stemmen)
Met Matt Damon, Angelina Jolie, Alec Baldwin e.aEdward Wilson (Matt Damon) is een ijverige student aan de universiteit van Yale. Daar wordt hij gerekruteerd door het geheime genootschap Skull and Bones, een kweekvijver voor toekomstige wereldleiders. Zijn scherpe geest, onkreukbare reputatie en zijn oprechte geloof in de Amerikaanse normen en waarden maken van Edward Wilson een uitstekende kandidaat voor een bloeiende carrière bij de overheid en hij wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog overgeplaatst naar het OSS (de voorloper van het CIA). Als één van de grondleggers van de CIA, werkend in een organisatie waar je op je hoede moet zijn, wordt Wilsons idealisme al snel op de proef gesteld door een groeiend gevoel van onbehagen. Zijn obsessieve toewijding nemen hem geheel in beslag en natuurlijk lijden zijn persoonlijke relaties, met zijn vrouw (Angelina Jolie) en kind en zijn beste vrienden daaronder. Hij vertrouwt niemand meer en raakt verstrikt in zijn eigen web van wantrouwen en achterdochtigheid....

La femme du cosmonaute
21:00 - 22:45 op TV5
Komedie (1998) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.1 (106 stemmen)
Met Victoria Abril, Gérard Lanvin, Rossy de Palma e.aJean-Paul is astronaut en gedurende acht maanden moet hij in de ruimte blijven. Dit is de kans voor z'n vrouw, Anna, om eindelijk aan vrijetijdsactiviteiten te doen, wat niet mogelijk was wanneer hij thuis was.

Welcome
21:40 - 23:25 op Canvas
Drama (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.5 (2661 stemmen)
Met Vincent Lindon, Firat Ayverdi, Audrey Dana e.aOm samen te kunnen zijn met zijn vriendin in Engeland besluit Bilal, een Koerdische jongen van 17, het Kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kust. Hij krijgt hulp van de lokale badmeester Simon die midden in een echtscheiding ligt.

Heat Wave
22:30 - 00:15 op RTL8
Drama (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 3.6 (64 stemmen)
Met Jamie Luner, Ted Monte, Jake Thornton e.aDoor de klimaatveranderingen neemt de temperatuur toe in Los Angeles. Een wetenschapper moet haar theorieen in de praktijk toepassen, om uit te zoeken wat de oorzaak van de opwarming is.

Simon Konianski
00:00 - 01:40 op TV5
Komedie (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.1 (145 stemmen)
Met Jonathan Zaccaï, Popeck, Nassim Ben Abdelmoumen e.aEeuwige puber Simon trekt weer bij zijn vader in als de moeder van zijn zoontje hem dumpt. Al snel wordt de situatie ondraaglijk dankzij Simons steun voor het Palestijnse doel en zijn vaders obsessie met de concentratiekampen. Tot overmaat van ramp probeert zijn familie hem uit alle macht weer aan de vrouw te helpen.

Smart People
00:45 - 02:15 op BBC1
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (14828 stemmen)
Met Dennis Quaid, Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church e.aLawrence Wetherhold is een dominante, prikkelbare, tactloze, geïrriteerde en egoïstische middelbare vader die Victoriaanse Literatuur geeft op een school. Door zijn botte opmerkingen heeft hij zich al vervreemd van zijn zoon. Daarnaast is de slechte sociale status en ongelukkige leven van zijn tienerdochter Vanessa ook te wijten aan zijn pesterijen. Hoewel het Lawrence maar niet lukt een gelukkige familie op te bouwen, is hij een intellectuele genie. Zijn leven wordt op de kop gezet als zijn broer op een dag met zijn spullen voor de deur staat en hij een voormalige leerlinge ontmoet. Hij wordt verliefd op de dame, die veel invloed krijgt op zijn kijk op het leven.

Halloween: The Curse of Michael Myers
00:50 - 02:15 op BBC2
Horror (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 4.4 (6560 stemmen)
Met Donald Pleasence, Paul Rudd, Marianne Hagan e.aZes jaar terug, terroriseerde Michael Myers het stadje Haddonfield en zijn nicht, Jamie Lloyd, verdween. Zij werd gekidnapped door een groep handlangers van Michael. Nu, zes jaar later, is Jamie ontsnapt en heeft ze inmiddels Michael's zoon op de wereld gezet. Jamie gaat terug naar Haddonfield om opnieuw de hulp van Dr. Loomis in te roepen.

Ginger Snaps: Unleashed
02:15 - 03:45 op BBC2
Horror (2004) uit Canada
IMDB-rating: 6.6 (3591 stemmen)
Met Emily Perkins, Tatiana Maslany, Eric Johnson e.aBrigitte (Emily Perkins), de zus van Ginger, welke het slachtoffer wordt van hetzelfde virus dat haar zus in een weerwolf deed veranderen. Geplaagd door visioenen van de overleden Ginger probeert Brigitte haar lichamelijke verandering tegen te houden. Ze gebruikt daarvoor een drug die haar gaandeweg verslaafd maakt. Terwijl ze een junkieleven leidt, wordt ze gestalkt door een mannelijke weerwolf die met haar wil paren. Nadat hij haar bruut heeft aangerand wordt Brigitte wakker in een afkickkliniek. Gevangen zonder drugs, voelt Brigitte de weerwolf in haar ontwaken. Het duurt niet lang voordat de eerste doden vallen.