Zendmast Hoogersmilde vanaf maandag gerepareerd

De eigenaar van de zendmast in het Drentse Hoogersmilde begint maandag met de reparatie van het betonnen gedeelte van de toren. Dat liet een woordvoerder van Alticom vrijdag weten. De toren raakte zwaar beschadigd toen een deel van de bijna driehonderd meter hoge zendmast 15 juli 2011 instortte na een brand.

De kosten van het herstel zijn nog niet helemaal in kaart gebracht, maar kunnen volgens de zegsvrouw oplopen tot een miljoen euro. De werkzaamheden duren naar verwachting tot februari of maart 2012.

Pas als de werkzaamheden aan de betonnen toren zijn afgerond, plaatst zendmasteigenaar Novec een nieuwe mast. Het duurt daarom waarschijnlijk nog wel tot eind volgend jaar voor de zendmast weer in gebruik kan worden genomen.

Gelijktijdig met de brand in Hoogersmilde woedde een brandje in een zendmast in Lopik. De branden zorgden voor veel problemen met de ontvangst van radiozenders. De mast in Lopik werd enkele dagen na de brand weer in gebruik genomen. In Assen werd een noodmast geplaatst die het werk van de mast in Hoogersmilde overneemt. [Novum/RadioWereld.NL]