Loretta Schrijver wil vaker in Koffietijd

Loretta Schrijver vindt dat ze de laatste tijd wel erg vaak vervangen wordt door Pernille La Lau in Koffietijd. Dat heeft de presentatrice laten weten aan Weekend. Schrijver vindt het vervelend. “Ik zal je eerlijk zeggen dat dit voor mij ook als een onaangename verrassing kwam. Ik begrijp er niets van. Zonder dat ik een officiële reden heb gekregen ben ik ineens van vijf dagen in de week naar twee keer Koffietijd gegaan. Het lijkt erop dat ze meer met Pernille willen werken en minder met mij.“

Schrijver begon vorig jaar als vast duo met Quinty Trustfull, maar nu wordt meer gewisseld met de presentatoren. “Nu doen ineens verhalen de ronde dat er ruzie zou zijn ontstaan tussen mij en Quinty, wat absoluut niet het geval is. Wij zijn zelfs vriendinnen geworden door onze samenwerking.”

De presentatrice voelt zich machteloos. “Ik kan helaas niets aan deze situatie veranderen. Dit komt van hogerhand en daar heb ik het maar mee te doen. Ik denk echter dat het heel belangrijk is dat de kijker bij Koffietijd vaste gezichten vindt. Ik heb nog voorgesteld om met twee vaste koppels te werken, zoals we dat vroeger bij RTL Nieuws deden en wat in Amerika bij veel programma’s gebruikelijk is. Tot nu toe heb ik daar niets op teruggehoord.”

“Het is allemaal een beetje vreemd. Maar ja, zo is de televisiewereld.”

In juli gaf Schrijver nog aan dat ze Koffietijd niet meer vijf dagen per week wilde doen, maar met de helft wilde minderen. “We hebben voorgesteld om Koffietijd komend seizoen om de week te presenteren. Een week op en een week af is voor mij veel beter te doen“, zei ze toen.