De Mol hielp Van der Boom met contractonderhandelingen

John de Mol heeft Jeroen van der Boom intensief geholpen met zijn overstap van The Voice of Holland op RTL 4 naar zijn huidige werkgever SBS 6. Dat vertelt de entertainer in De Telegraaf. De Mol is producent van The Voice en de nieuwe eigenaar van SBS. “Op een avond na de derde liveshow van TVOH vroeg John opeens of ik iets voelde voor SBS en de lotto. Ik stribbelde tegen, antwoordde ‘ik zit nu hier heel lekker’. Maar John denkt altijd drie stappen vooruit“, legt Van der Boom uit.

Van der Boom, die door De Telegraaf wordt omschreven als de wonderboy van SBS, liet zich toch overhalen. “Hij heeft toen mijn vrouw Dany, die al mijn zaken behartigt, en mij geholpen met onderhandelen. Ik ben zanger en dat wil ik blijven. We hebben dus een complete mediadeal gesloten. Dus SBS zendt ook mijn concerten uit.”

Zijn eerst klus voor SBS was Lotto Weekend Miljonairs. “John raadde me aan rustig te beginnen in Weekend Miljonairs . Dat is een gouden formule met een stabiel publiek. En wat we ook weten is dat je hogere kijkcijfers haalt als de kandidaat in het spel op vijf ton is aangekomen, dan dat er om 4000 euro wordt gespeeld.”

Nu maakt Van der Boom de zaterdagshow Wedden Dat Ik Het Kan. “Ik bewonder de werkkracht van John de Mol. De eerste keer dat we Wedden dat ik het kan gingen opnemen, sms’te hij de productie vlak voor ik begon: ‘Zet even een tosti klaar. Ik kom eraan ‘. En dat ondanks alle onderhandelingen en dingen die hij moest doen. Maar hij is een baas die zelf de vinger aan de pols houdt. Let maar op, hij krijgt het voor elkaar bij SBS.”

Wedden Dat Ik Het Kan ging vorige week aardig van start met 789.000 kijkers. “Op zaterdag concurreren met Linda de Mol en Paul de Leeuw. Dat is een oorlog waarbij ik voorlopig met een witte vlag over het slagveld loop. Heerlijk als mensen tijdens het rondzappen even bij mij blijven hangen. Maar ik maak me verder geen illusies. Ik ga niet schreeuwen dat ik minstens een miljoen kijkers wil halen.”