Paul de Leeuw verliest kijkers op zaterdagavondDe kijkcijfers van zaterdag 29 oktober 2011 (SKO)

Pau!l (VARA, Ned1, 20:28) – De nieuwe zaterdagavondshow Pau!l van Paul de Leeuw is vooralsnog geen kijkcijferhit. Na de voorzichtige start van vorige week met 980.000 kijkers, keken er zaterdag nog 862.000 kijkers (madl: 12.8%) naar de tweede aflevering op Nederland 1. Waar De Leeuw zijn kijkcijfers zag dalen met ruim 12 procent, steeg concurrent Ik Hou Van Holland met 1 procent naar 2,7 miljoen kijkers. De tv-show van Linda de Mol was daarmee opnieuw de grote winnaar van de avond.

De VARA-coryfee trekt op zaterdag weliswaar meer kijkers dan hij afgelopen seizoen met zijn dagelijkse Madiwodovrijdagshow deed, maar het succes dat hij had tot 2009 is nooit meer teruggekeerd. In dat jaar gaf hij de zaterdagavondtroon over aan Linda de Mol.

Wie van de Drie (MAX, Ned1, 19:28) – Het populaire spelprogramma Wie van de Drie is weer terug op televisie bij MAX. Presentator Ron Brandsteder staat de panelleden Martine Bijl, André van Duin, Arjan Ederveen en Ernst Daniël Smid bij in hun zoektocht naar de waarheid: wie van de drie kandidaten is werkelijk wie hij of zij beweert te zijn? “In mijn vrije tijd lees ik graag thrillers en detectives. De mooiste vind ik die, waarbij het tot de laatste bladzijde een mysterie is, wie het heeft gedaan. Voor mij is Wie van de Drie een klein thrillertje, waar bij je je steeds afvraagt: “Wie is het en wie zit er een potje te liegen?“, zegt Brandsteder. Wie van de Drie trok zaterdag 844.000 kijkers (madl: 15.5%).

Wedden dat ik het kan (SBS6, 22:01) – Jeroen van der Boom is zaterdag boven de grens van 700.000 kijkers gebleven met zijn amusementsshow Wedden Dat Ik Het Kan op SBS 6. Na 789.000 kijkers voor de première-aflevering vorige week, zaten er zaterdag nog 724.000 kijkers (madl: 10.4%) voor de buis. Van der Boom beseft dat de zaterdagavond moeilijk is. “Het is absoluut niet de makkelijkste avond; we zullen zien. Ik hoop dat mensen het ons gunnen, en we gaan niet hoog van de toren blazen. Laat ons eerst maar eens wat laten zien. Ik hoop dat mensen genieten van een heerlijke show, dat is het belangrijkste.”