BNN laat kijker meespelen in nieuwe dramaserie


BNN komt met een dramaserie waarin wekelijks een rol wordt weggegeven aan een kijker. De titel is Who’s in who’s out en de eerste uitzending is op 8 januari. Dat zegt producent Vincert ter Voert van Tuvalu Media in De Telegraaf. Kandidaten kunnen zich opgeven via de BNN-site, waarna de bezoekers van de site in de huid van de casting director kruipen. “Naast de vaste cast is er elke week ruimte voor een rol die door het publiek wordt gespeeld en gekozen“, zegt Ter Voert in de krant.

Who’s in who’s out wordt een jongerenserie met een uitzendmoment op de jongerenzender van Nederland 3: elke zondagavond om 19.00 uur. “Net als in de klassieker Fame draait het om leerlingen die op een ’performing arts’ school zitten: er wordt gezongen, gedanst, geacteerd en muziek gemaakt“, legt Ter Voert uit.

Jeroen Koopman van NewBeTV is bedenker van het format. “Wekelijks beslissen de kijkers of iemand in de tv-serie mag blijven of moet vertrekken. Is dat laatste het geval, bepalen zij ook wie de vrijgekomen plek mag opvullen.”

“Voor de productie betekent dat wel doorwerken. De afleveringen worden telkens in de week voor uitzending opgenomen, omdat je niet weet wie er meespeelt“, besluit Koopman