Blu-ray in de lift

Hoewel verwacht wordt dat streaming media de rol van optische schijven zal overnemen, weet DEG (Digital Entertainment Group) te melden dat de verkopen van Blu-ray schijfjes in de V.S. de lift zit met een stijging van 58% in het derde kwartaal van dit jaar.

Toen blu-ray voor het eerst bij ons op de redactie werd gepresenteerd, werden er verkoopverwachtingen geschetst die de resultaten van de dvd zouden overtreffen. Dit bleef uit omdat de stap van dvd naar blu-ray in de pratijk natuurlijk minder groot was dan van videocassette naar dvd. Ook had blu-ray in het begin nog last van hd-dvd, de concurrerende standaard. Daarbij komt, dat je voor een dvd-speler geen nieuwe tv nodig had en voor blu-ray wel een hd-tv die niet iedereen destijds nog had.Blu-ray goedkoper

Steeds meer huishoudens beschikken tegenwoordig ook over een blu-ray speler die inmiddels voor onder de Ä100,- te koop zijn. De prijzen van films zijn ook behoorlijk gedaald zodat je niet meer tegen de Ä 30,- kwijt bent voor een film. De verhuur via de verhuur-service Blockbuster laat een daling zien van 29%. Ook in Nederland gaat de videotheek vaak op de fles. Hoewel er in Nederland nog niet zoveel streaming wordt aangeboden als in de V.S. concurreert de videotheek wel met downloads en de lage prijzen van dvdís.

Hoewel streaming de toekomst lijkt te hebben, is blu-ray nu dus zeker nog niet afgeschreven.

[Via: PCWorld]