Bezuinigingen RTV West en RTV Rijnmond uitgesteld


Het provinciebestuur wil de bezuinigingen op de regionale omroepen met drie maanden uitstellen. Omroep West en RTV Rijnmond worden daardoor vanaf april 2012 gekort op hun subsidie en niet vanaf januari 2012. Dat staat in een aangepast voorstel van Gedeputeerde Staten.

Omroep West moet volgend jaar nog steeds bijna een miljoen euro aan inkomsten missen. De directie vindt dat onrechtmatig en stapt volgens RTV West naar de rechter.

Provinciale Staten houdt woensdag een hoorzitting voor alle instellingen die moeten inleveren. Het definitieve besluit over de bezuinigingen valt volgende week woensdag in het provincieparlement.

Rotterdam wil geen fusie tussen omroepen
Een fusie tussen RTV Rijnmond en Omroep West is slecht voor Rotterdam en het Rijnmondgebied. Dat zeggen de collegepartijen in de Rotterdamse gemeenteraad, zo schrijft RTV Rijnmond.

In de provincie gaan stemmen op om Rijnmond en West op te heffen en tot één omroep te smeden. Maar het CDA in Rotterdam voelt niets voor de plannen van D66 en de VVD in de Provinciale Staten.

Volgens Rotterdam schendt een fusie bovendien de afspraak met de gemeente dat Rijnmond zelfstandig blijft. RTV Rijnmond kwam in 2003 in financiële problemen. De provincie eiste toen een forse jaarlijkse bijdrage van de gemeente Rotterdam als voorwaarde voor het voortbestaan van Rijnmond. ,,Rotterdam zal de provincie aan die afspraak houden’’, aldus PVDA-fractievoorzitter in Rotterdam Richard Moti

Binnenkort moet Provinciale Staten een knoop doorhakken over de toekomst van RTV Rijnmond en omroep West. De voorgestelde bezuiniging voor volgend jaar is alvast drie maanden opgeschoven. [RTV West / RTV Rijnmond / RadioWereld.NL]