Ziggo negeert veel klachten van analoge kijkers

Er zijn duizenden klachten over kabelaar Ziggo. Daar kreeg de kijker de afgelopen jaren 38 analoge televisiezenders, maar tegenwoordig nog maar 25 voor hetzelfde bedrag. De politieke partij SP stelde een zwartboek samen en presenteert dit zaterdag om 18.55 uur op Nederland 1 in Kassa.

Klachten kijkers
Volgens de SP staan in het zwartboek ruim 2000 klachten waarvan tweederde over Ziggo, de grootste aanbieder van kabeltelevisie. Klanten die via een analoog signaal televisie kijken zijn de afgelopen jaren gekort van 38 naar 25 zenders.

30% kijkt analoog
Maar liefst dertig procent van alle klanten van Ziggo kijkt nog steeds analoog. Die willen geen digitale tv hebben. Het is vaak te duur of men heeft gewoon geen interesse.

Als zij de verdwenen zenders weer willen zien moeten ze overstappen naar digitale televisie. "Mensen moeten er maar aan wennen", aldus Ziggo. Consumenten kunnen alleen digitale televisie kijken als ze een zogenaamde decoder of module, aanschaffen. Het goedkoopste digitale kastje voor Ziggo kost echter 49 euro. Wie zaterdag niet in de buurt is van de televisie kan hier ook live via internet meekijken. [RadioWereld.NL]