Paul Cormont nieuwe zenderdirecteur RTL 5

Paul Cormont wordt de zenderdirecteur van het jeugdige RTL 5. Hij treedt in de voetsporen van Remko van Westerloo, die aan de slag gaat als directeur tv bij concurrent SBS. Dat heeft RTL vrijdag laten weten. RTL 8, dat ook onder de verantwoordelijkheid van Van Westerloo viel, zal voortaan worden geleid door Desiree van Grinsven. Zowel Cormont als Van Grinsven zijn al werkzaam bij RTL. Hij als programmacoördinator voor RTL 4 en 7 en zij bij productiebedrijf RTL Productions.

De zenderdirecteur van RTL 4 blijft Erland Galjaard en Marco Lauwerens blijft bij RTL 7. Naast zijn werk voor RTL 4, wordt Galjaard vanaf nu ook programmadirecteur van RTL Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het verder op elkaar laten aansluiten van de zenderprofielen.

Galjaard is blij met de uitbreiding van zijn takenpakket. “Niet alleen heb ik het voorrecht om de mooiste zender van Nederland te leiden, ik mag me nu ook bemoeien met de strategie van de family of stations. De zenderdirecteuren zullen knokken voor hun zenders en aan mij de taak om het grotere geheel te overzien.”

De zenderdirecteuren rapporteren samen met Erland Galjaard aan de Directeur Content, Matthias Scholten, oud-presentator van Over De Rooie. “Ik ben heel trots dat we zoveel talent in huis hebben dat we mensen uit onze eigen gelederen kunnen benoemen op deze belangrijke plekken.“