Opnieuw natuurserie op primetime na grote succes Life

Nederland 1 geeft de EO opnieuw ruimte om na het grote succes van Life wederom een natuurserie uit te zenden op primetime. De nieuwe serie heet Frozen Planet en is eveneens afkomstig van de Britse omroep BBC. Dat heeft de EO vrijdag laten weten. Life was van juli tot september te zien op Nederland 1 en was vaak het best bekeken programma op de woensdagavond, met op het hoogtepunt 1,4 miljoen kijkers. Frozen Planet zal vanaf 29 november op de dinsdag te zien zijn.

Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. “De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker mee door de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool“, aldus de EO.

De Full HD-beelden zullen voor de uitzendingen op Nederland 1 zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. Er staan in totaal zeven afleveringen op het programma.

Frozen Planet is vanaf 29 november elke week om 20.30 uur te zien op Nederland 1, direct na het goed bekeken Achtuurjournaal.