Battles-ronde The Voice van start zonder seizoensrecord


De kijkcijfers van vrijdag 4 november 2011 (SKO)

The Voice of Holland (RTL4, 20:36) – The Voice of Holland is vrijdagavond met succes begonnen aan de volgende ronde: The Battles. De eerste Battle trok 3.564.000 kijkers (madl: 49.4%) naar RTL 4, goed voor de eerste plaats in de dagelijkse kijkcijfer top 15. Met deze score noteert The Voice of Holland geen nieuw kijkcijferrecord. De aflevering van vorige week, de laatste blinde auditie, was met 3,7 miljoen kijkers de op een na meest bekeken RTL 4-uitzending van de afgelopen vijf jaar.

Vorig jaar keken er minder mensen naar de eerste aflevering van de The Battles-ronde. Toen kwam de score uit op 2,7 miljoen kijkers, wat net als dit seizoen minder was dan de laatste auditie-aflevering van een week ervoor.

Ik Vertrek (TROS, Ned1, 21:26) – Antoinette Hertsenberg verhuisde aan het begin van dit seizoen zonder succes van dinsdagavond naar vrijdagavond met haar programma Opgelicht. Recht tegenover The Voice of Holland kwam de presentatrice niet meer boven de grens van één miljoen kijkers uit en dat was de reden om per direct terug te verhuizen. Inmiddels zit Antoinette op dinsdagavond weer boven de miljoengrens en heeft Ik Vertrek het plaatsje op vrijdagavond overgenomen. Met 923.000 kijkers (madl: 12.6%) blijkt Ik Vertrek een populairder alternatief voor The Voice of Holland, dan Opgelicht was.

De waan van de dag (VARA, Ned2, 20:48) – Het programma De Waan van de Dag van Clairy Polak, de opvolger van De Leugen Regeert met Felix Meurders, is vrijdagavond in première gegaan met 404.000 kijkers (madl: 5.7%) op Nederland 2. Daarmee was De Waan van de Dag het vijfde best bekeken Nederland 2-programma van de avond. Het Journaal om zes uur ‘s avonds was met 719.000 kijkers het meest in trek.